Pormestarimallia ei tule Espooseen: Vihreät jäivät yksin – esittävät nyt, että tärkeimmät viranhaltijat valitaan vain neljäksi vuodeksi

Espoon valtuuston vihreät pettyivät, kun muut ryhmät eivät innostuneet pormestarimallista. Edessä ryhmän puheenjohtaja Jyrki Kasvi. Paavo Rantalainen

Paavo Rantalainen

Vihreät eivät saaneet tukea muilta valtuustoryhmiltä vaatimuksissaan siirtyä Espoossa Helsingin tapaiseen pormestarimalliin.

Espoon vihreät ovat pettyneitä siihen, että viranhaltijoiden huolella valmistelemapormestarimalli kaatui Espoossa, tiedotti vihreiden valtuustoryhmä keskiviikkoiltana.

Kokoomus oli aiemmin päivällä ilmoittanut, ettei se kannata pormestarimallia. Myös muut valtuustoryhmät vihreitä lukuun ottamatta olivat kokoomuksen linjoilla pormestariasiassa.

Vihreät korostavat, että Espoo on tästedes yksi harvoista suurista kaupungeista, joiden ylimpään johtoon asukkaat eivät pysty suoraan vaaleissa vaikuttamaan.

− Muut puolueet eivät nähneet pormestarimallin etuja kuten me, vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtajan Jyrki Kasvi toteaa.

Vihreät vaativat jatkossa sitä, että kaupunginhallituksen puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien tehtävät muutetaan kokopäiväisiksi.

− Espoo on pienen valtion kokoinen kunta. Sitä ei voi johtaa oman toimen ohessa, kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Henna Partanen (vihr.) painottaa.

Vihreiden valtuustoryhmä esittää lisäksi, että kaupunginjohtajan ja tärkeimpien johtavien viranhaltijoiden tehtävät tulisi muuttaa määräaikaisiksi, vaalikauden mittaisiksi.

− On tärkeää, että kuntavaalien tulos näkyy kaupungin johdossa. Kaupunkia tulee viedä eteenpäin linjassa vaalituloksen kanssa, vihreät painottavat tiedotteessaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.