Nämä itsenäisyyspäivän kulkueet ovat poliisin tiedossa nyt

Poliisille on ilmoitettu viisi itsenäisyyspäivään liittyvää kulkuetta ja mielenosoitusta Helsingissä.

Poliisi kertoo kulkueiden alustavat kellonajat ja reitit.

Helsinki ilman natseja kulkue lähtee liikkeelle noin kello 17.30 Narinkkatorilta. Reitti on seuraava: Narinkkatori–Arkadiankatu–Runeberginkatu–Taivallahdenaukio.

Mielenilmaus itsenäisyyspäivän juhlan kunniaksi -kulkue lähtee liikkeelle noin kello 16 Museokadulta. Todennäköinen reitti on poliisin mukaan: Museokatu–Runeberginkatu–Mäntymäen kenttä.

Opiskelijoiden itsenäisyyspäivän juhlakulkue etenee kello 17–18 reittiä Hietaniemenkatu–Arkadiankatu–Pohjoisesplanadi–Presidentinlinna–Mariankatu–Aleksanterinkatu–Senaatintori.

612-soihtukulkue lähtee liikkeelle noin kello 19 Töölöntorilta ja etenee sieltä Runeberginkadulle, Pohjoiselle rautatienkadulle ja lopuksi Mechelininkadulle.

Itsenäisyyspäivän muistotilaisuus järjestetään osoitteessa Arkadiankatu 3 (pikkuparlamentti) noin kello 21–23.30.

Poliisi muistuttaa tiedotteessa, että jos mielenosoitus vaarantaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta tai estää liikennettä, poliisi voi puuttua tilaisuuden kulkuun. Mielenosoitus voidaan keskeyttää, jos siinä toimitaan olennaisesti lain vastaisesti.

Helsingin poliisi on julkaissut vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin mielenosoituksista bit.ly/vastauksiamielenosoituksista.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut