Espoon ruokaperinteestä puhutaan kirjakaupassa

Tarja Rae (oikealla) on kirjoittanut kirjan Espoon ruokaperinteestä. Erja Salo on kehittänyt Syys-Matin leivosten reseptin, joka on mukana kirjassa. Anneli Tuominen-Halomo

toimitus

Tarja Rae esittelee kirjaansa Keittiömuistoja ja ruokaohjeita Espoosta Tapiolan Akateemisessa kirjakaupassa lauantaina 7. joulukuuta kello 12–15.

Rae on kerännyt tietoa ruokaperinteestä Länsiväylän jutun, seurakuntien eläkeläiskerhojen ja Marttojen kautta. Ruokaperinteestä puhuttaessa Espoota ei voi irrottaa Länsi-Uusimaasta eikä koko Uusimaasta. Merellisyys vaikuttaa myös ruokaperinteisiin ja vaikutteita on saatu Kuninkaantietä pitkin myös Ruotsista saakka.

Kirjassa ei ole pelkkiä reseptejä, vaan siinä kerrotaan myös ruokaperinteestä, muun muassa siitä mistä raaka-aineet on saatu sodan jälkeen pula-aikana ja kuinka ruoka on valmistettu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronatilanne rauhallinen Espoossa – kuusi uutta tartuntaa
 2. Asunnon osto etänä yleistynyt – korona kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla
 3. Lämpö toi ryntäyksen ja roskaa – Bodominjärven murhapaikalla on telttailtu ja poltettu nuotiota, vaikka se on kielletty
 4. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 5. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 6. Matkustitko näillä laivavuoroilla? Risteilylaivoilla on ollut useita koronan kantajia, varoittaa THL
 7. Bussikuski raivosi ja heitti matkustajia väkivalloin ulos bussista Helsingissä – Vaati isoja korvauksia työsuhteen purusta, mutta joutui itse maksamaan
 8. Tukes selvittää Helsingin kaupunginteatterin räjähdystä – Alalla pelätään, että vastaavia onnettomuuksia voi sattua muuallakin
 9. HSL-sovelluksessa voi maksaa lippuja nyt myös Pivolla
 10. Älä päästä koiraa sinileväiseen veteen – Näin tunnistat hengenvaarallisen myrkytyksen
 11. Juttua päivitetty: Vantaan poliisioperaatio ohi, kohdehenkilö otettu kiinni – Liittyi "hengen ja terveyden suojaamiseen"
 12. Luontoretki tutustuttaa Leppävaaran luontoon ja Hanikan luontopolkuun – ilmoittauduttava yhä ennakkoon
 13. USU: Ruumiinavauksia vähemmän kuin koskaan – Lääkäri: "Tämä on huolestuttava suunta"
 14. Hyvinvointi: Miia Hoisko, 37, omistaa 4 erilaista fillaria – "Yhdellä pyörällä ei pärjää, jos haluaa kehittyä useissa pyöräilylajeissa"
 15. Hyvinvointi: Vea Vainio ja Nella Kaartinen tanssivat metsässä, koska se tekee hyvää keholle ja mielelle – "Puhdistava, rauhoittava kokemus, jossa voi antautua hetkeen"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.