Tässä on Suomen ravintola-alan terävin kärki – nämä 45 huippuosaajaa kisaavat Pro-kilpailussa

Ravintola-alan huippuammattilaisten Pro2020-kilpailu lähestyy. Helsinkiläiset Laura Apukka ja Janek Bjurström kilpailevat yrittäjäsarjassa. Pro2020

Jari Pietiläinen

Ravintola-alan ammattilaisten terävin kärki on jälleen seulottu, kun Aromi-lehti julkisti vuoden 2020 Pro-finalistit. Osaajat palvelevat niin Ivalossa ja Oulussa kuin keskisen ja eteläisen Suomen kaupungeissakin.

Pro-finalistit 15 sarjassa edustavat alan parasta osaamista, palveluasennetta ja ymmärrystä tuloksen teosta. Kussakin sarjassa on kolme ammattilaista, ravintolaa, kahvilaa tai palvelua.

Finalistijoukko on tänä vuonna monikansallinen: palvelualan murros näkyy niin, että alalla jo pitkään töitä tehneet osaajat muista maista murtautuvat nyt eturiviin.

Esimerkiksi Ravintolan asiakaspalvelija -sarjassa kaikkien ehdokkaiden alkuperäinen kotimaa on muu kuin Suomi.

Upeat finalistit ovat muuttaneet Virosta Lohjalle, Thaimaasta Vantaalle ja Turkista Helsinkiin. Pro-tasoisia osaajia on myös Vietnamista ja Zimbabwesta.

Jo viidettä kertaa Pro-palkinto jaetaan myös Vastuullisuus-sarjassa. Siinä korostuu kokonaisvaltainen yritysvastuu, joka on selvästi nousussa kaikkien ehdolla olevien ammattilaisten ja heidän työnantajiensa toimissa.

Yhteiskunnallista vastuuta taas toteutetaan upeasti Innovaatio-sarjan ehdokasyrityksissä, joista jokainen lähestyy aihetta eri tavoin.

Ehdokkaisiin voi tutustua propalkinnot.fi-sivustolla. Heitä saa myös kannustaa 15. joulukuun asti kommenteilla, jotka vaikuttavat osaltaan tuomarien päätöksiin.

Voittajat julkistetaan Finlandia-talolla järjestettävässä gaalassa torstaina 30. tammikuuta.

Pro2020-finalistit:

Opettaja:

Tuija Auramo, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia, Jyväskylä

Tuula Loukkola, Kaukovainion yksikkö, OSAO koulutuskuntayhtymä, Oulu

Riikka Mantila, Turun ammatti-instituutti, Turku

Ammattikeittiön kokki:

Johannes Djupsjöbacka, StaffPoint, Oulu

Jukka Jalava, Helsinki-Vantaan lentokenttä, SSP Finland, Vantaa

Merlin Kimmel, Antell KV1, Vantaa

Ammattikeittiön päällikkö:

Jetro Luumi, Ravintola Huoltamo (Yle), Palmia, Helsinki

Henna Rajamäki, Hakametsän jäähalli, Restel-ravintolat, Tampere

Milla Westerlund, Campus Food Market, ISS Palvelut, Helsinki

Ammattikeittiön tuotekehittäjä:

Minna Jalo, Arkea, Turku

Terhi Kylä-Sipilä, Päijät-Hämeen Ateriapalvelut, Lahti

Terhi Paldan, ISS Food Service, Helsinki

Ammattikeittiön työntekijä:

Mumina Hassan Ali, Palvelukeskus Helsinki, Helsinki

Eucalptus Ncube, Messukeskus, Fazer, Helsinki

Kirsi Mäkynen, Kurikan kampus, Seinäjoki

Baarimestari:

Petri Määttä, Cafe Kuluma, Oulu

Emmi Peltonen, Långvik Congress Wellness Hotel, Kirkkonummi

Juha Riepula, Hotelli Ivalo, Ivalo

Hovimestari/sommelier:

Katrina Laitinen, BasBas, Helsinki

Olli Nurmilahti, Palace, NoHo Partners, Helsinki

Jouni Olkkonen, BW-Restaurants, Helsinki

Innovaatio:

Flavoria-tutkimusravintola, Turun yliopiston ja Sodexon yhteistyöhanke

Nordic Food Tech VC -pääomasijoitusrahasto

Ravintola Ultima, Henri Alén

Kahvilan työntekijä:

Hien Dong, Antell Arkadia, Helsinki

Nina Komonen, Konditoria pH7, Järvenpää

Katariina Silvo, Café Visio, ISS Palvelut, Helsinki

Ravintolan asiakaspalvelija:

Murat Kilickesen, Radisson Blu Plaza Hotel, Helsinki

Mathias Meltsas, Långvik Congress Wellness Hotel, Kirkkonummi

Ekaphol Nirojram, Tiederavintola Heureka, Kanresta, Vantaa

Ravintolan keittiöpäällikkö/keittiömestari:

Timo Lepistö, Finlandia-talo, Kanresta, Helsinki

Serko Rantanen, BW-Restaurants, Helsinki

Tomas Svartsjö, Ateljé Finne, Helsinki

Ravintolan kokki:

Mari Seppälä, Scandic Julia, Scandic Hotels, Turku

Heidi Sovelius, YES YES YES, NoHo Partners, Helsinki

Niko Tähti, Savoy, NoHo Partners, Helsinki

Ravintolapäällikkö:

Marju Miikkulainen, Maya Bar & Grill, CMB-ravintolat, Helsinki

Raija Sillanpää, Hilton Helsinki Kalastajatorppa, Helsinki

Markku Valkamo, Trattoria Sogno, Helsinki

Vastuullisuus:

Hotelli Helka

Kanresta

Scandic Hotels

Yrittäjä:

Laura Apukka ja Janek Bjurström, Espan Sokeri, Pompier-ravintolat, Helsinki

Justine Caoibes ja Paul Tello, Ravintolat Pobre ja Paisano, Helsinki

Loretta ja Simo Pietilä, Juhlatalon ravintolat, Tampere

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

  1. Saaristoa voi siistiä Espoossa myös meloen – rannikolta kerätty jo yli 260 kiloa roskaa
  2. Keskusrikospoliisi: Suurpellon ampumisesta epäillyillä vahvoja kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen
  3. Veneilijä, älä hämmästy tätä lentävää vekotinta – Porkkalassa testataan miehittämätöntä kopteria
  4. Espoossa todettu 909 varmistettua koronatartuntaa – viikon aikana kahdeksan uutta tapausta
  5. Korona rajoittaa yhä hammashoidon toimintaa Espoossa – "Kaikkia toimenpiteitä ei ole tällä hetkellä mahdollista tehdä"
  6. Selvitys: Koulujen sulkemisella oli mitätön vaikutus lasten koronatartuntoihin – Opettajienkaan riski ei Ruotsin tietojen mukaan suurentunut
  7. Google Play -kaupassa oli taas haittaohjelma, joka ostelee kännykänomistajan laskuun – Näin suojaudut pahantahtoisilta ohjelmilta
  8. Susijengi pelaa Metro-areenalla heinäkuun lopussa – julkista lipunmyyntiä ei ole tulossa
  9. Auttava puhelin -kampanja alkaa taas: Vie vanha kännykkä kierrätykseen, DNA lahjoittaa rahaa köyhien perheiden älylaitteisiin
  10. GrIFK hakee toista kotivoittoaan Kakkosessa – FC Espoo kotona vasta viikon päästä
  11. Hypoteekkiyhdistys: Suomen talouskasvu koronakeväänä historialliseen sukellukseen, mutta ensi vuonna noustaan taas
  12. Pronssi ei riitä FC Hongalle Veikkausliigassa tällä kaudella – tavoitteena vähintään hopea
  13. Viikonloppuna EPS Kakkosessa kotikentillään Espoonlahdessa
  14. Liito-oravat saavat väistyä raidejokerin tieltä – Ely-keskus myönsi poikkeusluvan
  15. Älä toimi näin, pyytää poliisi: Asukas löysi räjähteen ja kuljetti sen poliisiasemalle, asema jouduttiin eristämään tunneiksi

Näytä lisää

Luetuimmat

  1. Espoossa todettu 909 varmistettua koronatartuntaa – viikon aikana kahdeksan uutta tapausta
  2. Keskusrikospoliisi: Suurpellon ampumisesta epäillyillä vahvoja kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen
  3. Korona rajoittaa yhä hammashoidon toimintaa Espoossa – "Kaikkia toimenpiteitä ei ole tällä hetkellä mahdollista tehdä"
  4. Uuden apteekin avautuminen Isoon Omenaan nytkähti eteenpäin – oikeus hylkäsi espoolaisen apteekkarin valituksen
  5. Poliisilta lisää tietoa eilisestä ampumisesta Pataässä-baarissa: Ase laukesi vahingossa, uhri yhä sairaalassa
  6. Ulkoilijoille avautuu taas silta Linlon ulkoilualueelle
  7. Veneilijä, älä hämmästy tätä lentävää vekotinta – Porkkalassa testataan miehittämätöntä kopteria
  8. Älä toimi näin, pyytää poliisi: Asukas löysi räjähteen ja kuljetti sen poliisiasemalle, asema jouduttiin eristämään tunneiksi
  9. Suurpellon ammuskelun uhri kuoli vammoihinsa – poliisi epäilee kahta miestä murhasta
  10. Liito-oravat saavat väistyä raidejokerin tieltä – Ely-keskus myönsi poikkeusluvan
  11. Helsinkiläisessä Pataässä-karaokebaarissa sattuneesta ampumistapauksesta saataneen lisätietoa tänään – Silminnäkijä HS:ssä: Ampumista ei edeltänyt riitaa
  12. Suurpellon ampumisen uhri sairaalaan - Silminnäkijä IS:lle: "Näin miehen, joka ensin seisoi mutta lyyhistyi sitten maahan"
  13. Metallia etsineet kokivat yllätyksen Porkkalassa – kiven alta paljastui rahakätkö
  14. STT: Keskustan espoolaisvaltuutetusta valtiovarainministeri Matti Vanhasen erityisavustaja
  15. Puukolla uhannut naamiomies ryösti Bembölen Shellin varhain aamulla – kaksi kiinni varastetun auton luona

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.