Yhdessä laulaen kohti joulua – kauneimpia joululauluja veisataan ympäri Espoota

Kauneimpia joululauluja lauletaan kirkkojen lisäksi muun muassa kauppakeskuksissa ja kouluissa. Ulla Yliherne

Johanna Halava

Kauneimmat joululaulut kajahtavat tänä jouluna jo 47. kerran. Suomen suurin vuosittain järjestettävä musiikkitapahtuma kerää joulun aikaan noin miljoona suomalaista laulamaan. Espoossa Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia järjestetään kymmenittäin joka puolella kaupunkia, viimeiset loppiaisena. Kirkkojen ja kappeleiden lisäksi tilaisuuksia järjestetään muun muassa kauppakeskuksissa, kouluissa ja palvelutaloissa.

Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksissa kerätään lahjoituksia Suomen Lähetysseuran työhön. Erityisenä kohteena on lasten syrjäytymisen vastainen työ yli 20 maassa.

Ensimmäiset tilaisuudet järjestetään ensimmäisenä adventtisunnuntaina, eli 1. joulukuuta. Leppävaarassa kauppakeskus Sellon ensimmäisen kerroksen aukiolla lauletaan silloin kello 14–15. Matinkylässä Ison Omenan palvelutorilla lauletaan tiistaina 3. joulukuuta kello 18–19.

Tapahtumasta järjestetään myös omia lapsille, perheille ja senioreille suunnattuja versioita. Esimerkiksi Lasten kauneimmat joululaulut -tilaisuus järjestetään Laaksolahden kappelissa keskiviikkona 4. joulukuuta kello 18 ja Kauklahden kappelissa tiistaina 10. joulukuuta kello 18. Kauneimmat joululaulut senioreille kajahtavat keskiviikkona 11. joulukuuta kello 13 Olarin kappelissa.

Keskiviikkona 11. joulukuuta Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa lauletaan Tapiola Sinfonietan säestyksellä. Konsertin kapellimestarina ja laulattajana toimii Pasi Hyökki yhdessä Tapiolan kuoron kanssa.

Kattava listaus Espoon seurakuntien Kauneimmat joululaulut -tapahtumista löytyy osoitteesta espoonseurakunnat.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronatilanne rauhallinen Espoossa – kuusi uutta tartuntaa
 2. Asunnon osto etänä yleistynyt – korona kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla
 3. Lämpö toi ryntäyksen ja roskaa – Bodominjärven murhapaikalla on telttailtu ja poltettu nuotiota, vaikka se on kielletty
 4. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 5. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 6. Olitko Tallinnan-laivalla? Risteilylaivoilla on ollut useita koronan kantajia, varoittaa THL
 7. Bussikuski raivosi ja heitti matkustajia väkivalloin ulos bussista Helsingissä – Vaati isoja korvauksia työsuhteen purusta, mutta joutui itse maksamaan
 8. Tukes selvittää Helsingin kaupunginteatterin räjähdystä – Alalla pelätään, että vastaavia onnettomuuksia voi sattua muuallakin
 9. HSL-sovelluksessa voi maksaa lippuja nyt myös Pivolla
 10. Älä päästä koiraa sinileväiseen veteen – Näin tunnistat hengenvaarallisen myrkytyksen
 11. Luontoretki tutustuttaa Leppävaaran luontoon ja Hanikan luontopolkuun – ilmoittauduttava yhä ennakkoon
 12. USU: Ruumiinavauksia vähemmän kuin koskaan – Lääkäri: "Tämä on huolestuttava suunta"
 13. Hyvinvointi: Miia Hoisko, 37, omistaa 4 erilaista fillaria – "Yhdellä pyörällä ei pärjää, jos haluaa kehittyä useissa pyöräilylajeissa"
 14. Hyvinvointi: Vea Vainio ja Nella Kaartinen tanssivat metsässä, koska se tekee hyvää keholle ja mielelle – "Puhdistava, rauhoittava kokemus, jossa voi antautua hetkeen"
 15. Länsirannan puisto kuntoilualueineen kunnostetaan – lisää roskiksia ja penkkejä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.