Joulumyyjäisistä voi tehdä ekologisia ja hupsujakin löytöjä pukinkonttiin

Hvitträskin perinteiset joulumarkkinat tuovat Kirkkonummella sijaitsevan ateljeekodin miljööseen kolmisenkymmentä kauppiasta ensi viikonloppuna. Arkisto / Heikki Merihaara

Katja Riihola

Joulumyyjäisten ystäviä hemmotellaan tulevana viikonloppuna Espoossa ja Kirkkonummella. Poimimme tähän juttuun muutaman kiinnostavan tapahtuman.

Talviaikaan kiinni oleva Hvitträsk julistaa joulun alkavaksi 30.11.–1.12. kello 11–17, kun suositut Hvitträskin joulumyyjäiset tuovat kansallisromanttisen ateljeekodin miljööseen noin 30 kauppiasta. Myynnissä on muun muassa joulukoristeita, lahjatavaroita ja käsitöitä. Viikonlopun aikana luvassa on opastuksia ja muita tapahtumia koko perheelle. Markkinaviikonlopun jälkeen kansallismuseoperheeseen kuuluva ateljeemuseo avaa ovensa vasta vappuna 2020. Hvitträsk sijaitsee osoitteessa Hvitträskintie 166, Kirkkonummi.

Jugendhuvilan jouluisesta tunnelmasta kiinnostuneiden kannattaa suunnata Villa Elfvikin ystävien perinteisiin myyjäisiin sunnuntaina 1. joulukuuta kello 10–15. Luontotalossa on myynnissä esimerkiksi joululaatikoita luomuna, käsitöitä, kynttilöitä ja joulukortteja.

Café Elfvikissä voi istahtaa vaikkapa joulupuuron ääreen ja nuotio on kuumana makkaranpaistoa varten. Pihamaalla järjestetään talutusratsastusta islanninhevosilla noin kello 11–13 ja Espoon musiikkiopiston nuoret laulavat jouluisia lauluja kello 12 ja 14. Villa Elfvikin luontotalo sijaitsee osoitteessa Elfvikintie 4.

Herkullisia, hyödyllisiä ja hupsujakin löytöjä pukinkonttiin kaipaavien kannattaa suunnata lauantaina 30. marraskuuta kello 10–16 Juhannusmäelle Teatteri Hevosenkenkään, kun sen lisärakennuksessa Tusculumissa järjestetään joulumyyjäiset.

Myynnissä lienee ainakin kotitekoisia käsitöitä, koristeita, leluja, leivonnaisia, hilloja ja mehuja. Juhannusmäellä on silloin myös joulunäytelmä ja joulukoristetyöpaja sekä kahvio.

Myös esimerkiksi seurakunnat ja martat järjestävät joulumyyjäisiä. Esimerkiksi Tuomarilan Marttojen adventtimyyjäiset järjestetään Suvelan kappelilla, Kirstintie 24, sunnuntaina 1. joulukuuta kello 13–15

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronatilanne rauhallinen Espoossa – kuusi uutta tartuntaa
 2. Asunnon osto etänä yleistynyt – korona kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla
 3. Lämpö toi ryntäyksen ja roskaa – Bodominjärven murhapaikalla on telttailtu ja poltettu nuotiota, vaikka se on kielletty
 4. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 5. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 6. Tukes selvittää Helsingin kaupunginteatterin räjähdystä – Alalla pelätään, että vastaavia onnettomuuksia voi sattua muuallakin
 7. HSL-sovelluksessa voi maksaa lippuja nyt myös Pivolla
 8. Älä päästä koiraa sinileväiseen veteen – Näin tunnistat hengenvaarallisen myrkytyksen
 9. Juttua päivitetty: Vantaan poliisioperaatio ohi, kohdehenkilö otettu kiinni – Liittyi "hengen ja terveyden suojaamiseen"
 10. Luontoretki tutustuttaa Leppävaaran luontoon ja Hanikan luontopolkuun – ilmoittauduttava yhä ennakkoon
 11. USU: Ruumiinavauksia vähemmän kuin koskaan – Lääkäri: "Tämä on huolestuttava suunta"
 12. Hyvinvointi: Miia Hoisko, 37, omistaa 4 erilaista fillaria – "Yhdellä pyörällä ei pärjää, jos haluaa kehittyä useissa pyöräilylajeissa"
 13. Hyvinvointi: Vea Vainio ja Nella Kaartinen tanssivat metsässä, koska se tekee hyvää keholle ja mielelle – "Puhdistava, rauhoittava kokemus, jossa voi antautua hetkeen"
 14. Länsirannan puisto kuntoilualueineen kunnostetaan – lisää roskiksia ja penkkejä
 15. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.