Mieskopla varasti yli 50 000 euron arvosta kännyköitä ja tietokoneita – poliisia paenneiden matka päättyi Tallinnaan

Romaniasta lähtöisin olevaa miesjoukkoa epäillään useista törkeistä varkauksista Suomessa. Joukko jäi kiinni Tallinnan satamassa. Kuvituskuva. Sauvo Jylhä

Jari Pietiläinen

Suomen ja Viron poliisit ovat selvittäneet murtosarjan, jonka takana oli Romaniasta Suomeen matkannut joukko. Useista törkeistä varkauksista epäillyt miehet tehtailivat murtoja Helsingissä ja Tampereella, kertoo Helsingin poliisi tiedotteessaan.

Viisi miestä murtautui 19. marraskuuta puhelinoperaattorin myymälään Tampereella ja anasti yli 25 000 euron arvosta matkapuhelimia.

Lähistöllä ollut pariskunta huomasi, että myymälästä juoksi ulos useampia miehiä, jotka poistuivat paikalta tummalla henkilöautolla.

Pariskunta onnistui saamaan ylös osan auton rekisteritunnuksesta. Videotallenteiden avulla selvisi, että auto lähti ajamaan kohti Helsinkiä.

Viime perjantaina sivulliset näkivät kolmen miehen murtautuvan Helsingin keskustassa sijaitsevaan myymälään. Miehet veivät tietokoneita ja oheistarvikkeita noin 15 000 euron arvosta.

Samoin viime lauantaina tehtiin murto toiseen helsinkiläiseen liikkeeseen, josta hävisi puhelimia ja tietokoneita yli kymmenentuhannen euron arvosta.

Helsingin poliisi sai lauantaina selville, että epäillyt viisi miestä ovat aikeissa matkustaa laivalla Helsingistä Tallinnaan. Siitä alkoi Suomen ja Viron viranomaisten kova uurastus miesten saamiseksi kiinni ja Suomeen.

Viron viranomaiset olivat valmiina laivan saapuessa satamaan ja tarkistivat kaikki laivalta poistumassa olevat miehet, jotka sopivat kuvaukseen epäillyistä, kertoo Helsingin poliisi tiedotteessaan.

Viranomaiset saivat miehet kiinni ja löysivät ison osan anastetusta omaisuudesta miesten hallusta.

Epäillyt istuvat nyt Tallinnassa vangittuina ja odottavat siirtoa Helsinkiin tuomarin vangitsemisvaatimuksen ja luovutuspyynnön mukaisesti. Siirrossa voi kestää muutaman viikon.

Poliisin tietojen mukaan miehet olivat saapuneet Romaniasta Suomeen paria päivää ennen Tampereella tehtyä murtoa.

Ainakin osalla epäillyistä on taustaa ammattimaisesti tehdyistä liikemurroista elektroniikkaliikkeisiin eri puolilla Eurooppaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.