CandoMini taltioi soundinsa joululevylle – monta konserttia ennen joulua

CandoMini on tehnyt joululevyn rakkaista joululauluista, mutta mukana on harvinaisempiakin valintoja. Usva Torkki

Anneli Tuominen-Halomo

Palkittu lapsikuoro CandoMini on tehnyt ensimmäisen levyn. Tuike-joululevyn julkaisukonsertti on Olarin kirkossa 4. joulukuuta kello 19.

CandoMiniä on sen perustamisesta saakka johtanut musiikkipedagogi Viena Kangas. Kuoronjohtaja Viena Kankaan mukaan CandoMini haluaa joululevyllään muistuttaa, että joulu on rauhoittumisen ja rakkauden aikaa. Kuoro haluaa myös tuoda valoa ja tuiketta pimeään vuodenaikaan.

Idea joululevyn tekemisestä syntyi jo yli vuosi sitten Venetsian Claudio Monteverdi -kuorokilpailun voiton jälkeen.

– Kuoron soundi on hyvässä kunnossa ja halusimme tallentaa sen sekä meille tehtyjä sovituksia, Viena Kangas sanoo.

– Joululaulut olivat luonteva valinta, koska joulu on kuorolle tärkeä sesonki.

Olarin kirkossa äänitetylle levylle on valittu rakkaita ja perinteisiä joululauluja, kuten Heino Kasken Mökit nukkuu lumiset ja P. J. Hannikaisen Joulun kellot

Perinteisten joululaulujen rinnalla kuullaan kuoron tilaamia tuoreita sovituksia tutuista joululauluista, kuten Miikka Lehtoahon Sylvian joululaulu ja Teemu Tommolan Nu tändas tusen juleljus

Tuike-levyn julkaisee oopperalaulaja Aarne Pelkosen levy-yhtiö Laula Records. Päätös levynteosta tehtiin ennen kuin CandoMini sai tiedon valinnastaan Yleisradion vuoden nuorisokuoroksi kaudelle 2019–2020. Kangas toivoo valinnan vauhdittavan levymyyntiä.

CandoMini-kuoroa on mahdollisuus kuulla myös Jouluisissa yhteislauluissa Musiikkitalossa 9. joulukuuta. Konserttisalissa lauletaan CandoMinin vetämänä kello 17 ja kello 19.

Yle Radio 1 lähettää jouluiset yhteislaulut suorana Musiikkitalon lavalta kello 19 alkaen. Ilmaisliput ovat saatavilla Musiikkitalon lipunmyynnistä maanantaista 25. marraskuuta kello 9 lähtien. Lippuja saatavilla ainoastaan Musiikkitalosta.

Tuike-levynjulkistuskonsertin liput maksavat 15/10 euroa. Liput osoitteesta candomino.fi ja ovelta tuntia ennen. Tuike-levyjä on myynnissä konsertissa.

Candomino-kuoroperheen perinteinen Loiste-joulukonsertti, jossa ovat mukana Candomino, CandoMini ja CandoMini-valmennuskuorot esittävät rakkaimpia joululaulujaan Espoon tuomiokirkossa 17. joulukuuta kello 19. Kuoroja johtavat Esko Kallio, Viena Kangas ja Emmi Saulamaa

Liput 22/12 euroa (alennus eläkeläisille, opiskelijoille, koululaisille ja työttömille).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronatilanne rauhallinen Espoossa – kuusi uutta tartuntaa
 2. Asunnon osto etänä yleistynyt – korona kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla
 3. Lämpö toi ryntäyksen ja roskaa – Bodominjärven murhapaikalla on telttailtu ja poltettu nuotiota, vaikka se on kielletty
 4. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 5. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 6. Tukes selvittää Helsingin kaupunginteatterin räjähdystä – Alalla pelätään, että vastaavia onnettomuuksia voi sattua muuallakin
 7. HSL-sovelluksessa voi maksaa lippuja nyt myös Pivolla
 8. Älä päästä koiraa sinileväiseen veteen – Näin tunnistat hengenvaarallisen myrkytyksen
 9. Juttua päivitetty: Vantaan poliisioperaatio ohi, kohdehenkilö otettu kiinni – Liittyi "hengen ja terveyden suojaamiseen"
 10. Luontoretki tutustuttaa Leppävaaran luontoon ja Hanikan luontopolkuun – ilmoittauduttava yhä ennakkoon
 11. USU: Ruumiinavauksia vähemmän kuin koskaan – Lääkäri: "Tämä on huolestuttava suunta"
 12. Hyvinvointi: Miia Hoisko, 37, omistaa 4 erilaista fillaria – "Yhdellä pyörällä ei pärjää, jos haluaa kehittyä useissa pyöräilylajeissa"
 13. Hyvinvointi: Vea Vainio ja Nella Kaartinen tanssivat metsässä, koska se tekee hyvää keholle ja mielelle – "Puhdistava, rauhoittava kokemus, jossa voi antautua hetkeen"
 14. Länsirannan puisto kuntoilualueineen kunnostetaan – lisää roskiksia ja penkkejä
 15. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.