Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielenosoituksia on jo tiedossa – näillä Helsingin kaduilla tapahtuu itsenäisyyspäivänä

Itsenäisyyspäivän viettoon liittyvät perinteiset juhlallisuudet ja muut tapahtumat aiheuttavat muutoksia julkisen liikenteen reitteihin sekä poikkeuksia ja katkoksia yleiseen ajoneuvoliikenteeseen Helsingin keskustan alueella 6. joulukuuta noin kello 12 alkaen. Poikkeuksia on odotettavissa 7. joulukuuta noin kello 1 asti, tiedottaa Helsingin poliisi.

Mielenosoituksia on ilmoitettu järjestettävän iltapäivästä alkaen. Jos mielenosoitukset toteutuvat, ne aiheuttavat katkoksia liikenteeseen tai estävät ajoneuvoliikenteen kokonaan joksikin aikaa. Alustavasti kulkureitteinä ovat ainakin Taka-Töölön katuverkosto ja Mannerheimintie. Mielenosoituksista tiedotetaan lisää myöhemmin, kun tiedot tarkentuvat.

– Yksityisautoilua keskustassa kannattaa itsenäisyyspäivänä välttää, sillä liikenne tulee seisahtelemaan kulkueiden ja mielenosoitusten vaikutusalueilla, kertoo liikennejärjestelyistä vastaava ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.

Ylioppilaiden soihtukulkue lähtee liikkeelle Hietaniemestä kello 17 ja se etenee seuraavaa reittiä: Hietaniemenkatu–Arkadiankatu–Mannerheimintie–Pohjoisesplanadi–Mariankatu–Aleksanterinkatu­–Senaatintori. Kulkueen arvioidaan saapuvan Senaatintorille kello 18. Kulkue aiheuttaa reitillään katkoksia liikenteeseen.

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto Presidentinlinnassa aiheuttaa muutoksia julkisen liikenteen reitteihin noin kello 18 alkaen. Mariankatu Presidentinlinnan kohdalta eristetään ajoneuvoliikenteeltä Linnan täytön ja purkuvaiheen ajaksi.

Poliisi ohjeistaa takseja tuomaan juhlavieraat Mariankadun pääoville Aleksanterinkadun läpi ja Pohjoisesplanadilla heidät jätetään Presidentinlinnan edustalle. Juhlien purkuvaiheessa taksien odotuspaikat ovat Mariankadulla ja Kauppatorilla Suomenlinnan lautan kohdalla.