Kauniainen kätkee taloharvinaisuuden – tässä lapsuuskodissa on asuttu jo vuonna 1919

toimitus

Idyllinen omakotialue Kauniaisissa kätkee teilleen ja kujilleen hyvin monenlaisia taloja. Freddi Waselius on asunut täällä jo lapsena. Hänen oma perheensä rakennutti vuonna 2013 omakotitalon aivan Freddin lapsuuskodin viereen, samalle tontille.

Perinteet ovat pitkät: lapsuudenkodin ensimmäiset asukkaat on kirjattu jo vuonna 1919.

– Talon suunnitteleminen oli mukavaa puuhaa. Valitsin tapetteja ja materiaaleja mielelläni. Meillä on neljä lasta: Lilja, 15, Elliot, 12, Wilmer, 10 ja Lykke 5 vuotta. Talomme elää elämäntilanteidemme mukaan. Viimeksi remontoimme Liljan huoneen, ja nukkekodista tutut tapetit saivat vaihtua hillitympään valkoiseen, Lulu Waselius kertoo.

Musiikin lehtori Freddi työskentelee musiikinopettajana Kirkkonummella. Lulu on opintovapaalla ja tekee parhaillaan gradua. Nelilapsisessa perheessä isovanhempien läsnäolo on todella tärkeää.

– Famo ja fafa auttavat meitä paljon arjessa. Lapset voivat saada heiltä kyydin kouluun tai viettää siellä muuten aikaa. Vietämme myös juhlapyhiä yhdessä. Olemme vuorojouluin joko heillä tai meillä. Anopillani on jopa erillinen lisäsiipi tarpeeksi pitkää ruokapöytää varten, Lulu kiittelee.

Myös Freddi on samaa mieltä. Tutut maisemat ja omien vanhempien lähellä olo on sopinut kaikille.

– Talomme sijaitsevat samalla tontilla eli aitoja ei tarvita. Korkea olohuone mahdollisti suuret ikkunat, joista on mukana katsella ulos kaikkina vuodenaikoina. Lulu tykkää suunnitella kotiin aina kaikkea uutta – ja hän on esimerkiksi maalannut 5-vuotiaan Lykken aulahuoneen seinät, Freddi kertoo.

Kauniaisissa tai Granissa, kuten paikalliset sanovat, kaikki on lähellä: koulut, palvelut ja luonto.

– Täällä on hyvä asua lasten kanssa ja Helsinkiin pääsee tarvittaessa nopeasti myös julkisilla liikennevälineillä, Lulu sanoo.

Perheen lapset ovat innostuneet muusikkona ja musiikinopettajana toimivan isän omina nuoruusvuosinaan rakentamasta bänditilasta, joka sijaitsee isovanhempien talossa.

– On hienoa, että lapset ovat kiinnostuneet musiikista. Keikkailen itsekin toisinaan ja opetan koulussa musiikkia nuorille. Iltaisin vedän myös kitaratunteja, Freddi hymyilee.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut