Jo 20. itsenäisyyspäivän konsertti – Ilkka Alangon ja Krista Siegfridsin uskotaan vetävän uudenlaista yleisöä

Ilkka Alanko laulaa Espoon itsenäisyyspäivän konsertissa yhden kappaleen espoolaisen lapsikuoron CandoMinin kanssa. Arkisto / Toni Tervo

Katja Riihola

Ilkka Alangon ja Krista Siegfridsin fanien kannattaa suunnata tänä vuonna Espoon itsenäisyyspäivän juhlakonserttiin, sillä he esiintyvät konsertissa Tapiolan nuorten sinfonikkojen ja lapsikuoro CandoMinin solisteina. Solisteina toimivat myös viulisti Tami Pohjola ja sopraano Aurora Marthens

Tapahtumakoordinaattori Elina Harlas Espoon kaupunkitapahtumista kertoo, että juuri solistivalinnoilla pyritään houkuttelemaan konserttiin uusia kävijöitä.

Konsertin teema on tänä vuonna kestävä kehitys sekä luonnon hyvinvointi. Konsertissa kuullaan esimerkiksi potpuri säveltäjä Panu Aaltion Metsän tarina -elokuvaan tekemästä musiikista.

– Pyrimme, että juhla olisi aina ajassa kiinni, Harlas sanoo.

Konsertti järjestetään tänä vuonna jo 20 kerran, ja tapahtuma vetää paljon myös heitä, joille juhlakonserttiin osallistuminen on itsenäisyyspäivän perinne.

Espoon Metro Areena vetää 6000 ihmistä.

– Liput on aina jaettu loppuun, Harlas sanoo.

Tämän vuoden konsertin maksuttomia lippuja on saatavilla vielä lippu.fi-verkkokaupasta. Verkkolipputilauksella on mahdollista hankkia maksimissaan neljä lippua ja tilaukseen lisätään Lippupisteen toimitusmaksu eli yksi euro tilausta kohden.

Konsertti on katsottavissa myös suorana verkossa osoitteessa espoo.fi/livetapahtumat.

Kaupunki haluaa tällä mahdollistaa konserttielämyksen myös heille, jotka eivät pääse paikan päälle. Esimerkiksi palvelutaloissa voidaan katsoa konserttia yhdessä. Juhlan jälkeen tallenne on katsottavissa verkossa kuukauden ajan.

Tapiolan nuorten sinfonikkojen johtajana konsertissa toimii Erkki Lasonpalo ja CandoMinin johtajana Viena Kangas Konsertin juontaa Keijo Leppänen

Tapahtumassa jaetaan vuoden 2019 Espoo-mitalit, joita on myönnetty Espoon hyväksi tehdystä työstä vuodesta 1972 alkaen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronatilanne rauhallinen Espoossa – kuusi uutta tartuntaa
 2. Asunnon osto etänä yleistynyt – korona kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla
 3. Lämpö toi ryntäyksen ja roskaa – Bodominjärven murhapaikalla on telttailtu ja poltettu nuotiota, vaikka se on kielletty
 4. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 5. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 6. Matkustitko näillä laivavuoroilla? Risteilylaivoilla on ollut useita koronan kantajia, varoittaa THL
 7. Bussikuski raivosi ja heitti matkustajia väkivalloin ulos bussista Helsingissä – Vaati isoja korvauksia työsuhteen purusta, mutta joutui itse maksamaan
 8. Tukes selvittää Helsingin kaupunginteatterin räjähdystä – Alalla pelätään, että vastaavia onnettomuuksia voi sattua muuallakin
 9. HSL-sovelluksessa voi maksaa lippuja nyt myös Pivolla
 10. Älä päästä koiraa sinileväiseen veteen – Näin tunnistat hengenvaarallisen myrkytyksen
 11. Juttua päivitetty: Vantaan poliisioperaatio ohi, kohdehenkilö otettu kiinni – Liittyi "hengen ja terveyden suojaamiseen"
 12. Luontoretki tutustuttaa Leppävaaran luontoon ja Hanikan luontopolkuun – ilmoittauduttava yhä ennakkoon
 13. USU: Ruumiinavauksia vähemmän kuin koskaan – Lääkäri: "Tämä on huolestuttava suunta"
 14. Hyvinvointi: Miia Hoisko, 37, omistaa 4 erilaista fillaria – "Yhdellä pyörällä ei pärjää, jos haluaa kehittyä useissa pyöräilylajeissa"
 15. Hyvinvointi: Vea Vainio ja Nella Kaartinen tanssivat metsässä, koska se tekee hyvää keholle ja mielelle – "Puhdistava, rauhoittava kokemus, jossa voi antautua hetkeen"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.