Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Onko intti edessä? Alokasopas voi myöhästyä postilakon vuoksi – tärkeä ennakkokysely löytyy verkosta

Loppiaisena 6. tammikuuta palvelukseen astuville lähetettävä ennakkopaketti eli alokasopas saattaa jäädä jakamatta postilakon vuoksi. Mutta jos lakko päättyy ensi viikolla, opas saadaan tuleville alokkaille normaalisti postin kautta, sanoo Kaartin jääkärirykmentin tiedottaja Mari Ukkonen

Eikä huolta, jos pakettia ei ehdi saada. Alokasopas löytyy myös netistä.

Linkin kautta pääsee joukko-osastojen sivustoille ja alokasoppaasta löytyvään ennakkokyselyyn, jossa vastataan muun muassa omaan kuntoon ja mieluisaan palvelustehtävään liittyviin kysymyksiin. Kyselyyn vastataan esimerkiksi omalla älypuhelimella ja pankkitunnuksilla.

Ennakkokyselyyn vastaaminen kannattaa, koska sillä voi vaikuttaa omaan varusmiespalvelukseen ja se sujuvoittaa palvelun aloittamista joukko-osastossa. Kaartin jääkärirykmentin kyselyyn on vastattava 31. joulukuuta mennessä.

Mikäli postilakko pitkittyy, kyselyyn vastaamisesta on mahdollista muistuttaa massatekstiviesteillä tai sosiaalisessa mediassa. Painettu alokasopas voidaan Ukkosen mukaan jakaa alokkaille myös palvelupaikassa.

– Kaikkeen on varauduttu.

Ukkonen toteaa, että nuoret käyttävät nettiä jo nyt tiedon hankintaan ja osa joukko-osastoista on luopunut paperisesta alokaskirjeestä. Kaartin jääkärirykmentissä Santahaminassa paperiversio on edelleen käytössä.

– Se palvelee myös kotiväkeä, Ukkonen perustelee.

Palveluksen aloittava on saanut matkalipun palvelupaikkaan jo kutsunnoissa, joten sitäkään ei tarvitse odottaa postissa.