Tapiolan kamerakerhossa kohtaavat valokuvauksen konkarit ja aloittelevat harrastajat – juhlanäyttely Ainoassa

– Vasta-alkajat ja pitkään valokuvausta harrastaneet saavat kerhossa oppia toisiltaan, 65-vuotiaan Tapiolan Kamerakerhon puheenjohtaja Eero Bomanson sanoo.

Hän toimi puheenjohtajana jo kolme vuosikymmentä sitten, mutta muut kiireet veivät välillä mennessään. Bomansonin mukaan paluu oli helppoa.

Tapiolan Kamerakerhossa on nyt noin 50 jäsentä, joista parikymmentä osallistuu tapaamisiin aktiivisesti. Kerholaisia oli pitkään yli sata. Kerhosta oli tapana hakea vinkkejä hyvien kuvien ottamiseen, mutta digiaikakaudella hyvien kuvien ottaminen on aiempaa helpompaa.

– Kerhossa puhutaan valokuvista edelleen kuvina ja sommittelu ja elementit ovat tärkeitä. Tekniikka ei ole saanut ylivaltaa, Bomanson sanoo.

Kauppakeskus Ainoaan ripustettu näyttely esittelee kerholaisten tuoreimpia kuvia. Sen tarkoituksena on myös houkutella kerhoon uusia jäseniä.

Tapiolan kamerakerho kokoontuu Tapiolan koulussa joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina kello 18 kesäkuukausia lukuun ottamatta. Pääovelta opastetaan kokoontumistilaan.

– Yhtenä ajatuksena on ollut houkutella nuoria mukaan kouluyhteistyön kautta. Nuoret voisivat esimerkiksi arvioida kuvia, Eero Bomanson miettii.

Kevätretki ja syksyinen FotoWalk ovat Tapiolan kamerakerhon perinteistä toimintaa.

– Näillä retkillä näkee, millä välineillä kukin kuvaa, mutta muutoin kalustosta ei juurikaan puhuta.

Bomanson rohkaiseekin valokuvauksesta kiinnostuneita liittymään kerhoon – vaikka oma väline olisi kännykkäkamera.

Kerhoilloissa käy melko säännöllisesti alan ammattilaisia kertomassa työstään ja uusimmista trendeistä. Kerholaisilla on myös mahdollisuus kertoa harrastuksestaan ja esitellä kuviaan.

Digikameroilla kuvaaminen on viime vuosina ollut valtavirtaa, mutta Bomansonin mukaan filmille kuvaaminen on jälleen alkanut kiinnostaa harrastajia.

Tapiolan Kamerakerhon jäsenet osallistuvat aktiivisesti perinteiseen FotoEspoo-kilpailuun, Suomen Kameraseurojen liiton kilpailuihin ja kansainvälisiin kilpailuihin ja näyttelyihin. Jäsenet ovat järjestäneet näyttelyitä yksittäin tai ryhminä. Yhteistyö Tallinnan Fotoklubin kanssa on myös jatkunut pitkään.

– Hienoa, että saimme näyttelymme Ainoaan. Siitä on iloa molemmille. Aiemmin valokuvia sai esille muun muassa pankkien konttoreihin. Tämä pop up -tila on ollut toimiva ja etsimme tällaisia jatkossakin.

Ainoassa on nähtävillä 39 valokuvaa ja näyttely jatkuu vuoden loppuun asti. Arkisin kello 16–18 paikalla on yleensä joku kamerakerhon jäsenistä.

Espoon kulttuurikeskuksen nuottiparvella on nähtävillä 7 kuvaa lisää ja ne ovat esillä ainakin marraskuun loppuun asti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut