Leppävaaran kirkon remontti on loppusuoralla – aukeaa kävijöille 1. adventtina

Arkkitehtuuritoimisto Olli Kuusen suunnittelema kirkko on arkkitehtonisesti arvokas, monimuotoinen, puolikaaren muotoinen punatiilinen rakennus. Espoon kirkko

Anniina Virtanen

Leppävaaran kirkon remontti on loppusuoralla ja kirkko avaa ovensa ensimmäiseksi adventiksi 1. joulukuuta. Tällöin kirkolla vietetään joulukauden avajaisia – Hoosiannafestareita. Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka saarnaa kello 11 Adventtimessussa ja lapsiperheet kokoontuvat kello 15 Lasten hoosiannakirkkoon.

Kirkkosali ja muut yläkerran tilat ovat joulukuun alussa valmiina. Alakerran toimistotiloissa korjaukset jatkuvat vielä vuoden loppuun.

Noin 1,4 miljoonaa maksaneessa remontissa on korjattu sisäilmaa heikentäviä rakenteita. Korjaukset perustuivat WSP Finland Oy:n tekemiin tutkimuksiin ja suosituksiin.

Tutkimuksissa havaittiin korjauskohteita seinä- ja lattiarakenteiden liitoskohdissa, sisäkatoissa ja kirkkosalin ilmanvaihtohormeissa. Huoneilmassa havaittiin sisäkattojen eristeistä peräisin olevia eristekuituja.

Consti Oy:n toteuttamassa remontissa sisäkatot on uusittu ja tiivistetty. Samoin on tiivistetty ulkoseinien läpiviennit ja liitokset. Ilmanvaihtoa on säädetty ja tiilimuuratut ilmanvaihtokanavat on puhdistettu ja korvattu peltisillä, helposti puhdistettavilla kanavilla.

Lisäksi alakerran toimistotilojen lattiamateriaalit on vaihdettu. Korjaustyön tulokset tullaan tarkistamaan erilaisin mittauksin.

Leppävaaran kirkko on ollut suljettu remontin vuoksi toukokuun alusta asti. Joulukuun alusta jumalanpalveluksia vietetään taas sunnuntaisin kello 11 Leppävaaran kirkolla. Myös joulunajan tilaisuudet järjestetään normaalisti kirkolla.

Kirkkoa voi myös varata kasteita, vihkimisiä ja hautaan siunaamisia varten. Diakonialounaat siirtyvät Leppävaaran kirkolle 14.1.2020 alkaen. Lisäksi kirkolla järjestetään keväällä tapahtumia, kuten konsertteja.

Syksyllä 2020 Leppävaaran kirkon toiminta uudistuu. Seurakunnan työntekijät keräävät parhaillaan alueen asukkaiden toiveita siitä, millaista toimintaa kirkolle toivotaan ja tarvitaan. Nuorisotyönohjaaja Elina Törrösen johtama palvelumuotoilutyöryhmä suunnittelee yhdessä seurakuntalaisten kanssa kirkon tilojen käyttöä ja toimintaa.

– Kirkon kehittämisen kärkenä on yhteisöllisyyden lisääminen. Siksi toivomme kertomuksia tilanteista, joissa ihmiset ovat kokeneet kirkolla kuuluneensa joukkoon, tai toisaalta tulleensa torjutuiksi tai jääneensä ulkopuolelle. Näistä kertomuksista poimimme sitten ne asiat, joita lähdemme vahvistamaan tai korjaamaan, Elina Törrönen kertoo tiedotteessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut