HSL: Maanantaina uhkaavan lakon vaikutus vielä epäselvä – Toteutuessaan arviolta yli 80 prosenttia busseista jäisi ajamatta

Tukilakon vaikutukset ovat vielä epäselvät. Kuvituskuva. Aapo Siippainen

Anniina Virtanen

HSL selvittää parhaillaan myötätuntolakon vaikutuksia HSL-alueen bussiliikenteeseen. HSL:n osastonjohtaja Tero Anttila arvioi, että jos tukilakko toteutuu, yli 80 prosenttia busseista jää ajamatta. Anttilan mukaan se riippuu liikennöitsijöistä. HSL:n bussiliikennettä ajaa useampi liikennöitsijä.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT on ilmoittanut ryhtyvänsä Posti Oy:n työnseisauksia tukevaan myötätuntotyötaisteluun. Jos työtaistelu toteutuu, se alkaa maanantaina 25. marraskuuta kello 3 ja päättyy seuraavana päivänä kello 3 ja vaikuttaa myös HSL:n tilaamaan bussiliikenteeseen.

– Vielä on mahdotonta ennakoida vaikutuksia. Tässä on vajaa viikko aikaa, viimeistään loppuviikosta tiedämme paremmin, Anttila kertoo maanantaina illalla.

Jos työtaistelu toteutuu, AKT:n jäsenet, jotka ajavat paikallis- ja lähiliikennettä HSL-alueella, pidättäytyvät työstä. HSL selvittää parhaillaan mahdollisen työtaistelun vaikutuksia HSL-alueen bussiliikenteeseen, eli esimerkiksi työtaisteluun osallistuvien kuljettajien määrään sekä vuorojen järjestelyyn työtaistelun aikana.

Anttila muistuttaa, että tilannetekijöitä on paljon. On esimerkiksi ulkomaalaistaustaisia työntekijöitä, jotka eivät välttämättä tiedä, jos lakko käynnistyy tai lomalta palaajia, joiden korviin lakko ei ole kirinyt.

Näillä näkymin tukilakko koskisi ainoastaan bussiliikennettä.

Aiheeseen liittyvää

 1. Lakko uhkaa satoja asiamiesposteja – PAM: Postilähetysten käsittely pysähdyksiin jopa 2 viikoksi
  18.11.2019 11:18
 2. 24 tunnin lakko uhkaa nyt HSL:n lähiliikennettä – AKT:ltä tuli uusi varoitus
  18.11.2019 10:46
 3. Näin postilakko puree suomalaisten elämään nyt – Matkahuollon paketit kulkevat normaalisti
  15.11.2019 20:07
 4. Postilakkolaisten tukitoimet kiristyvät – nyt pysähtyvät kirjeet ja paketit satamiin
  15.11.2019 16:15

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut