Poliisi paljasti uuden ilmiön: Espoossa jopa 8-vuotias kantanut teräasetta

Kuluvana syksynä Espoossa on yleistynyt huolestuttava ilmiö: Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan yhä useamman nuoren hallusta on löydetty teräaseita.

Poliisin mukaan nuorin teräasetta kantanut on ollut vasta 8-vuotias.

Teräaseita on tavattu alaikäisillä nuorilla niin koulussa kuin vapaa-ajallakin.

Aseet ovat olleet leipäveitsiä, rambopuukkoja, kääntöveitsiä ja monitoimityökaluja. Poliisi korostaa tiedotteessaan, että kaikenlaisten teräaseiden mukana pitäminen ilman hyväksyttävää syytä on laitonta.

– Harrastuksissa käytetty teräase ei kuulu kouluun, maitokauppaan tai millekään julkiselle paikalle, kertoo komisario Hannu Väänänen tiedotteessa.

– Poliisi on puhuttanut syksyn mittaan useita nuoria ja lapsia tämän ongelman takia, kertoo ennaltaehkäisevän toiminnan vanhempi rikoskonstaapeli Jenni Romanoff poliisin tiedotteessa.

Puhuteltavat nuoret ovat kertoneet poliisille, että teräaseen mukana pitäminen on yleistä nuorten ja lasten keskuudessa.

Lapset perustelevat puukkojen kantamista sillä, että muillakin on sellaisia. Teräaseita on tavattu niin takintaskuista kuin koulurepuistakin.

Virkavalta toivoo, että vanhemmat keskustelisivat asiasta vakavasti lastensa kanssa.

Edit: Otsikkoa muutettu 18.11. klo 15.05.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut