Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suurin osa suomalaisista syö lihaa useita kertoja viikossa

Kolme neljästä suomalaisesta pitää omaa lihankulutustaan sopivana, ilmenee Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n teettämässä kyselyssä.

Kyselyn mukaan useamman kerran viikossa lihaa syöviä on suomalaisista lähes 70 prosenttia. Miesten ja naisten välillä ei kyselyssä ollut merkittävää eroa siinä, kuinka usein lihaa syödään.

Noin 75 prosenttia vastaajista piti lihan osuutta omassa ruokavaliossaan sopivana. Vahvimmin tätä mieltä olivat yli 45-vuotiaat.

Niin ikään 75 prosenttia vastaajista katsoo, että Suomessa tulisi tuottaa lihaa ainakin sen verran, että se riittää kotimaiseen kulutukseen. Eniten tätä mieltä olivat keskustan, kristillisdemokraattien, kokoomuksen ja perussuomalaisten kannattajat.

Vihreiden kannattajien näkemykset jakaantuivat asiassa. Heistä puolet oli täysin tai melko samaan mieltä ja vähän yli viidennes täysin tai eri mieltä.

Puolet vastaajista piti lihan kulutuksen ilmastovaikutusten käsittelyä mediassa liioiteltuna. Eniten tätä mieltä olivat yli 45-vuotiaat ja perussuomalaisten, kokoomuksen ja keskustan kannattajat. Vähiten tätä mieltä olivat alle 30-vuotiaat ja vihreiden kannattajat.

Valtaosa eli 87 prosenttia vastaajista oli täysin tai melko samaa mieltä siitä, että ulkomailta tuodun lihan tulisi täyttää samat lain vaatimukset kuin kotimaisen lihan.

MTK:n kysely tehtiin marraskuun ensimmäisellä viikolla. Kyselyyn vastasi hieman yli tuhat suomalaista.