Korallien hehkua näyttelyssä Tapiolassa – Meeri Koutaniemi suojelee valokuvillaan luontoa

Espoon kulttuurikeskuksen Ahjo-näyttelytilassa on nähtävillä palkitun valokuvaajan Meeri Koutaniemen näyttely Hiljaiset Korallit.

Näyttelytilan toimintatapaa on uudistettu ja tällä kaudella osa näyttelyistä on kutsunäyttelyjä.

– Kutsumenettelyllä olemme saaneet Espooseen myös valtakunnallisesti tunnettuja nimiä. Tänä syksynä olemme satsanneet erityisesti valokuvanäyttelyihin, kulttuurituottaja Johanna Kallioaho kertoo.

Maalaukselliset korallit on kuvattu 25 metrin syvyydessä Intian Valtamerellä. Kuvat hehkuvat värejä ja upeita yksityiskohtia.

Korallit ovat yli 400 miljoonaa vuotta vanhoja ja muodostuivat riutoiksi yli 25 miljoonaa vuotta sitten. Noin 25 prosenttia maapallon vedenelävistä asuu koralliriutoilla. Sadattuhannet ihmiset ovat riippuvaisia koralleista muun muassa niiden ekosysteemien tuottaman ruoan myötä.

Valokuvillaan Meeri Koutaniemi haluaa muistuttaa, että ilmastokriisi vaikuttaa myös koralleihin.

Tällä hetkellä yli 75 prosenttia maailman koralleista uhkaa tuhoutuminen ihmisen aiheuttamien syiden takia. National Geographic -lehden mukaan korallit ovat yksiä vaarantuneimpia ekosysteemejä maailmassa.

Ihmisen toiminta voi pelastaa jäljellä olevat korallit, jos, ja kun ilmastokriisiin reagoidaan kansainvälisillä sopimuksilla päästöjen vähentämisestä, lakimuutoksilla jotka suojelevat merta ja sen elämää sekä liikakalastuksen, saastumisen, rannikkorakentamisen sekä muiden paikallisten tuhotekijöiden estämisellä.

Koralliriuttojen hyvä hoito voi auttaa niitä kestämään ihmisen aiheuttamat vaikeudet sekä toipumaan niistä tuhotoimien pysähdyttyä.

Koutaniemen mukaan yksi tehokas tapa edistää korallien suojelua on lahjoittamalla rahaa suojelutoimien edistämiseksi.

Kaikki taulut ovat myynnissä ja taulujen tuotosta osa lahjoitetaan korallien suojeluun. Näyttely jatkuu 1. joulukuuta asti.

Taulun ostamisesta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä meeri.koutaniemi@gmail.com.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut