Kolme ehdolla Espoon positiivisimmaksi – äänestä suosikkiasi!

Erna Helenius. Johanna Halava

toimitus

Länsiväylän, Espoon kaupungin ja Espoon Nuorkauppakamarin Espoon positiivisin -äänestys jatkuu. Lukijoiden ehdotuksista on valittu kolme finalistia, joista eniten ääniä saanut valitaan vuoden positiivisimmaksi espoolaiseksi.

Terveydenhoitaja Erna Helenius on tuttu monelle espoolaiselle lapsiperheelle, sillä hän on työskennellyt yli 30 vuotta Mankkaan ja Tapiolan neuvoloissa. Hänellä on ollut useita asiakkaita jo kahdessa polvessa. Enää kuuntelevaksi ja avuliaaksi luonnehdittua Heleniusta ei neuvolassa tapaa, sillä hän on lomalla ja jää sen jälkeen vuodenvaihteessa eläkkeelle.

– Kauhean kivaa työtä olen saanut tehdä. Me terveydenhoitajat teemme työtä sydämellä ja haluamme perheiden parasta. Arki voi olla rankkaa ja jopa vaikeaa ja neuvoloissa voidaan tarjota monenlaista tukea.

– Parasta työssä on ollut se, että on saanut olla ihmisten kanssa ja nähnyt niin lasten kuin vanhempienkin kasvun. Ja vauvat ovat aivan ihania, huudahtaa Helenius

Työnsä ohessa hän on opettanut sairaan lapsen hoitoa Mannerheimin lastensuojeluliiton kursseilla ja ollut Espoon kriisiryhmän päivystäjänä.

Heleniuksella on myönteinen asenne elämään.

– Jokaisessa asiassa on niitä hyviäkin puolia. Jos jää miettimään negatiivisia puolia, niin niitä löytyy aina.

Velskolassa miehensä kanssa asuvan Heleniuksen pitävät eläkkeelläkin kiireisenä neljä koiraa ja viisi lastenlasta.

Perusteluja: ”Hän herättää suurta luottamusta ja osaa tulkita tarkasti asiakkaidensa sanoman ja tarpeen. Hän pyrkii aina rakastavana neuvolatätinä hakemaan hetkeen sopivan sanoman ja ratkaisun perheiden ja lasten eteen.”

AsukasaktiiviJani Helenius toimii oman kotikylänsä Perusmäen viihtyisyyden eteen ja laajemminkin Pohjois-Espoon hyväksi.

Viime keväänä Jani Helenius osti suojellun ladon keskeltä Perusmäkeä ja alkoi kunnostaa sitä kyläläisten matalan kynnyksen kohtaamispaikaksi, kylätaloksi. Nyt rakennus tunnetaan nimellä Perusmäen Puimala.

Kesällä Helenius oli neljä kuukautta työttömänä ja sinä aikana hän käytti päivittäin monta tuntia rakennuksen kunnostamiseen.

Helenius on hankkinut Puimalan tontille leikkimökin ja hän rakentaa myös keinut.

– Puimalassa järjestetään kuntonyrkkeilyä sunnuntaisin ja tiistaisin. Valmentaja opettaa nyrkkeilyn perusteita ja kuntoilijoita on ollut 8–10 per kerta, Jani Helenius kertoo.

Ensi kesäksi hän on ideoinut kahvilaa ja kukkamyyntiä.

Perusteluja: ”Pohjois-Espoon asiaa ajava aikaansaava ihminen. Pirteä, ahkera ja jaksaa aina yrittää löytää hyviä ratkaisuja koko asuinyhteisön parhaaksi.”

Liikunnanohjaaja Virpi Palménista on moneksi. Hän on koulutukseltaan fysioterapeutti ja töissä Lohjalla Kisakallion urheiluopistolla terveysliikunnan asiantuntijana.

Espoolaisille hän on tuttu harrastustensa kautta, jotka liittyvät liikuntaan. Hän muun muassa vetää Olarin Voimistelijoissa harrasteryhmiä ja Espoon Suunnan valmennusryhmää.

– Kaikenlainen liikkuminen on lähellä sydäntäni. Ohjaamillani ryhmäliikunnan tunneilla haluan viestittää sitä, että liikkuminen on mukavaa, hauskaa, iloista ja samalla tehokasta, Palmén kertoo.

Hän käyttää tunneillaan mielellään erilaisia välineitä kuten keppiä tai voimavannetta, joka sopii niin venyttelyyn kuin lihaskuntoonkin.

Palmén valitsee vetämilleen tunneille musiikin ryhmän mukaan. Tavoitteena on löytää musiikkia, jota ryhmäläiset muulloinkin kuuntelevat.

– Käytän aika paljon suomalaista musiikkia. Siinä voi halutessaan lauleskella samalla.

Palmén on ohjannut eri ikäisiä liikkumaan yli toistakymmentä vuotta.

Hänelle itselleen ykkösjuttuja ovat kaikenlainen luonnossa tapahtuva liikunta ja voimistelu.

Perusteluja: ”Virpi innostaa positiivisuudellaan liikkumaan Ovon ryhmäliikuntatunneillaan aina tiistaisin.” ”Liikunnan innostaja. Aina mukana joka paikassa iloisella mielellä.”

Espoon positiivisin

Länsiväylä, Espoon kaupunki ja Espoon Nuorkauppakamari etsivät henkilöä, yritystä tai yhteisöä, joka on toiminut niin myönteisesti, että ansaitsee vuoden positiivisimman tittelin.

Viime vuonna Espoon positiivisimmaksi äänestettiin heijastinkampanjastaan tutuksi tullut Jami Haajanen. Haajanen on kampanjoissaan jakanut Espoon kouluihin ja päiväkoteihin tuhansia heijastimia. Vuonna 2017 Espoon positiivisimmaksi valittiin Kauklahden kalakauppias Max Grönholm ja vuonna 2016 erityisopettaja ja kouluttaja Kaisa Vuorinen.

Voit äänestää suosikkiasi osoitteessa www.lansivayla.fi/espoonpositiviisin.

Äänestysaikaa on 1.12. saakka.

Vuoden positiivisimman espoolaisen julkistaa kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä kauppakeskus Sellossa 10. joulukuuta kello 15.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.