Nyt se alkoi: raidejokerin ensimmäiset kiskot on asennettu Ravitielle Espooseen

Raidejokerin ensimmäiset kiskot on asennettu Vermon Ravitielle. Pituudeltaan rataosuus on noin 350 metriä ja se toimii raidejokerin ratarakenteiden koekohteena.

Koeradan avulla raidejokerin rataryhmä testaa erilaisia materiaaleja eri toimittajilta, kiskon ja katurakenteen pinnan välisiä rakenteita, asennuksen työtapoja ja toimintamalleja. Tavoitteena on optimoida työmenetelmiä ja hioa kiskojen asennusprosessia niin, että ensi kesänä raiteen asennus sujuu mahdollisimman hyvin.

Ravitielle raitiotie rakennetaan nurmipäällysteisenä kiintoraiteena. Koeratatyömaasta saatujen kokemusten perusteella raidejokeri -projektilla tehdään lopullisia materiaalivalintoja, hiotaan työtavat ja -menetelmät kuntoon, tehdään hankintasopimuksia sekä tarkistetaan aikataulua.

Kesällä 2020 radan rakentaminen alkaa toden teolla, ja vuoden 2020 aikana rataa on tarkoitus valmistua reilu viisi kilometriä. Rakentamiskausi 2021 on ratarakentajien kiireisin aika.

Raidejokeri on Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja. Raidejokeri korvaa runkobussilinjan 550.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut