Jännitystä Masalassa – dekkariviikoilla vieraana muun muassa Matti Rönkä

Uutisankkurinakin tunnettu Matti Rönkä on kirjailijavieraana Masalan kirjaston dekkariviikoilla. Liisa Valonen

Johanna Halava

Masalan kirjastossa uppoudutaan iltojen pimentyessä jännittävien tarinoiden pariin, kun kirjastossa vietetään dekkariviikkoja.

Lasten- ja nuortenkirjailija Jari Mäkipää kertoo torstaina 14. marraskuuta ennalta ilmoittautuneille koululuokille kirjailijan työstä ja siitä, kuinka Etsiväkerho Hurrikaani -sarjan kirjat ovat syntyneet.

Maanantaina 18. marraskuuta kello 18 vieraaksi saapuu espoolainen Eva Frantz Suomenruotsalainen Frantz tunnetaan cozy crime -jännitysromaaneistaan. Tälle rikoskirjallisuuden tyypille ei ole hyvää suomenkielistä sanaa, mutta kyse on rikosromaanista, jossa ei mässäillä väkivallalla ja seksillä.

Frantz on voittanut Vuoden johtolanka -palkinnon romaanistaan Kahdeksas neito ja Runeberg Junior -palkinnon teoksestaan Osasto 23 Tilaisuus on ruotsinkielinen.

Torstaina 21. marraskuuta kello 17 Murharyhmä-lukupiirin vetäjä Kirsi Vaintola antaa lukuvinkkejä dekkareista kiinnostuneille. Kello 18 vieraana on uutisankkurinakin tunnettu toimittaja ja kirjailija Matti Rönkä Hän on julkaissut 10 romaania. Niistä uusin, Uskottu mies, ilmestyi tänä syksynä. Röngän kirjoja on käännetty yli 20 kielelle, ja niistä on tehty myös tv-sarja ja elokuva.

Lauantaina 23. marraskuuta kirjastossa on ohjelmaa salapoliisinaluille. Dekkaripajassa kello 10.30–12.30 seurataan johtolankoja, ratkotaan morseviestejä ja otetaan sormenjälkiä.

Murharyhmä-lukupiiri kokoontuu torstaina 28. marraskuuta. Kirjana on Arne Dahlin Rajamaat Lukupiirissä käydään keskusteluja jännityskirjoista. Kirjaa voi kysyä kirjastosta, ilmoittautumista ei tarvita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.