Yli 1 500 koodaria kerääntyy maailmalta Otaniemeen ratkomaan yritysten ongelmia

Junction 2019 -koodaustapahtuma tuo Otaniemeen yli 1500 teknologiaosaajaa maailmalta. Junction/ Aino Röyskö

Klaus Nurmi

Otaniemessä käynnistyy ensi perjantaina iso koodaustapahtuma, joka vetää Väre -rakennukseen viikonlopuksi yli 1 500 teknologia-alan osaajaa eri puolilta maailmaa.

Opiskelijoiden Junction hackathon järjestetään nyt viidettä kertaa. Osallistujat ratkovat yritysten, kuten Microsoftin ja Rovion, asettamia liiketoimintahaasteita ja kilpailevat parhaasta innovaatiosta.

Tapahtuma tarjoaa myös rekrytointimahdollisuuksia osaajapulaa poteville startupeille ja it-alan suurille yrityksille.

Hackathon koostuu sanoista hack ja marathon.

Vaikka tehtävät ovat lähtöisin yrityksiltä, ratkaisuissa ei haeta vain uusia ideoita liiketoimintaan, Junction tiedottaa.

Esimerkiksi Ericsson hakee uusia ratkaisuja lasten kyberturvallisuuden takaamiseen, ja CGI ja Sitra etsivät teknologiasta tukea nuorten mielenterveysongelmiin.

– Junctionin partneriyritykset haluavat löytää ratkaisuja suuriin yhteiskunnallisiin haasteisiin eikä heitä kiinnosta vain, mitä koodikieliä osallistujat osaavat, kertoo tiedotteessa Junctionin toimitusjohtaja Iiro Nurmi

Suurin osa Junctionin osallistujista on koodareita, mutta mukana on myös paljon suunnittelijoita ja eri alojen osaajia markkinoinnin ja terveydenhuollon ammattilaisista fyysikoihin ja asianajajiin.

Osallistujat valittiin tuhansien hakijoiden joukosta.

– Tärkeänä kriteerinä valituille oli tänä vuonna monipuolinen osaaminen, koska hackathonissa rakennetut luovat ratkaisut vaativat erilaisia taitoja ja näkökulmia. Pelkällä koodausosaamisella ei Junctionissa, tai työelämässä, pääse pitkälle, kertoo Junctionin operatiivinen johtaja Martta Jämsén

Junction tunnetaan kansainvälisesti ja osallistujat edustavat tänäkin vuonna yli sataa eri kansalaisuutta. Yli puolet heistä matkustaa Suomeen Junctionia varten – suuri osa ensimmäistä kertaa.

Monia osallistujia kiinnostaa työskentely Suomessa.

Iiro Nurmen mukaan Junctionissa kaikki osallistujat sekä Suomesta että ulkomailta pääsevät konkreettisesti näyttämään yrityksille omat taitonsa ja kuinka hienoihin suorituksiin he pystyvät aikapaineesta huolimatta.

Tapahtumien takana toimii vapaaehtoisvetoinen opiskelijoiden yhteisö, jonka tavoitteena on rakentaa maailmanlaajuinen koodari- ja osaajayhteisö.

Kun Junction perustettiin, hackathonit olivat uusi juttu Suomessa ja inspiraatiota haettiin Yhdysvaltojen suurissa yliopistoissa järjestettävistä koodaustapahtumista.

– Nyt roolit ovat vaihtuneet, kun huippuyliopistojen opiskelijat matkustavat Suomeen Junctionia varten. On inspiroivaa nähdä, kuinka paljon tapahtumistamme otetaan mallia maailmanlaajuisesti, Nurmi toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Espooseen roimasti enemmän valkohäntäpeurojen kaatolupia – "Läntiselle Uudellemaalle on aikoinaan istutettu peuroja ja kasvatettu kantaa tietoisesti"
 2. Leppävaaraan on tulossa puutarhakylä – lähes 70 mökkiä, yhteistiloja ja viljelypalstoja
 3. Kaasujalka ei ole hellittänyt Turunväylän tietyömailla – Poliisi MTV:lle: "Tekevät melkein oman henkensä uhalla töitä"
 4. Miksi kestävän kehityksen nimiin vannova Espoo kaavoittaa lisää pientaloalueita? – näin vastaavat päättäjät
 5. Keski-Espoon uimahallin kävijärajoitus poistui – Leppävaarassa yhä voimassa maauimalassakin
 6. Työpajassa rakennellaan hyönteishotellia tai perhosbaaria
 7. Oma raha: Jaguar E-type, Cadillac Eldorado, Aston Martin... Sijoittajakonkari Jukka Ylitalo, 56, sijoittaa klassikkoautoihin – "Auton muotoja ja tekniikkaa voin tutkia ja ihailla tuntikaupalla"
 8. Yle: Vanha kivilinna myynnissä Siuntiossa – hintapyyntö lähes viisi miljoonaa euroa
 9. Mielipide: Pidetään huolta hygieniasta
 10. Ämmässuolla käännetään kompostia – pahat hajut mahdollisia
 11. Mielipide: Mitä kaupunkipyörien keräily ja korjaaminen meille maksaa?
 12. Mielipide: Sähkön siirtohinnoilla rahastaminen pitää lopettaa
 13. Grilliherkuttelu näkyy eläinsairaalassa – Ihmisten ruoanjämät voivat viedä koiran jopa leikkauspöydälle
 14. Mielipide: Laki velvoittaa pankit päivittämään asiakastiedot
 15. Tiede: Päivällä robottien ja ihmisten välisen vuorovaikutuksen tutkija, illalla performanssitaiteilija – Rebekah Rousi, 42, halusi oppia puhumaan suomea ja sen myös teki

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.