Kehä I:n tunneli valmistui, mutta tornitalojen työmaalla Keilaniemessä on hiljaista – "Suunnittelua viedään eteenpäin", SRV:stä vakuutetaan

Keilaniemeen on tarkoitus rakentaa neljä pyöreää asuintornia, joista kaksi rakennuttaa SRV ja kaksi Espoo. Havainnekuva. Arkkitehtitoimisto SARC. Arkkitehtitoimisto SARC

Anniina Virtanen

Kehä I:n Keilaniemen tunneli on valmis, mutta sen puistokannen viereen suunniteltujen yhteensä neljän tornitalon työmaalla on hiljaista. Kaksi kaupungin omistamista rakennuspaikoista on vielä myymättä. Toiset kaksi Espoo on myynyt SRV:lle. Korkein hallinto-oikeus hylkäsi tätä tonttikauppaa koskevat valitukset viime kesänä.

Lopullista päätöstä tornien rakentamisesta SRV ei kuitenkaan ole tehnyt. Päätös tehdään markkinatilanteen mukaan, aikaisintaan ennakkomarkkinoinnin jälkeen.

– Tornien suunnittelua viedään eteenpäin ja niiden ennakkomarkkinointi alkaa aikaisintaan 2020 alkuvuodesta, SRV:n toimitusjohtaja Saku Sipola selvittää.

Toimitusjohtajan saappaisiin juuri astuneella Sipolalla on haastava tehtävä edessään. Hänen pitäisi saada vireillä olevista Helsingin ja Espoon tornihankkeista sellaisia, että ne houkuttelevat ostajia.

SRV on vaikeuksissa Kalasatamaan vajaa vuosi sitten rakennetun kauppakeskus Redin vuoksi, kertoi muun muassa Talouselämä (2.8.2019).

Vaikeudet eivät kuitenkaan tule Sipolan mukaan vaikuttamaan asuintornien rakentamiseen Keilaniemeen.

– Redin Majakan rakentamisen opit ovat siirrettävissä Keilaniemen tornien rakentamiseen, millä on suuri arvo. Keilaniemen tornien rakentamispäätös on normaaliin tapaan riippuvainen kysynnästä, kohteen taloudellisen yhtälön toteutumisesta ja rakentamisen rahoituksesta, Sipola kertoo sähköpostitse.

Hän sanoo, että rakentamispäätöstä tehtäessä he arvioivat muun muassa kysyntää, hintatasoa ja rakentamisen kustannuksia, jotta he voivat varmistaa kohteen olevan myös liiketaloudellisesti järkevä.

Espoo omistaa alueelta rakennuspaikat kahdelle tornitalolle, mutta näiden myymistä kaupunki ei kiirehdi.

– Kaupunki seuraa tilannetta ja odottaa sopivaa hetkeä. Niissä on hyvää potentiaalia tulevaisuutta silmällä pitäen. Arvo pikemminkin koko ajan nousee, joten ei meillä ole mitään hätää niiden kanssa, Tapiolan projektinjohtaja Antti Mäkinen sanoo.

Hän nostaa esiin senkin näkökulman, että samalle paikalle ei ole tarkoituksenmukaista tehdä montaa työmaata yhtä aikaa.

Keilaniemen Kehä I tunnelin päälle rakennettu kansi on tuonut positiivista virettä alueelle, kertoo Mäkinen. Hän arvioi, että alue on tällä hetkellä erityisen vetovoimainen yrityksille. Monia hankkeita onkin suunnitteilla alueelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Asunnon osto etänä yleistynyt – korona kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla
 2. Lämpö toi ryntäyksen ja roskaa – Bodominjärven murhapaikalla on telttailtu ja poltettu nuotiota, vaikka se on kielletty
 3. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 4. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 5. Tapiolan pihoilta Espoon johtajaksi – 60 vuotta täyttävä Jukka Mäkelä on varttunut yhdessä kasvavan Espoon kanssa
 6. Hyvinvointi: Vea Vainio ja Nella Kaartinen tanssivat metsässä, koska se tekee hyvää keholle ja mielelle – "Puhdistava, rauhoittava kokemus, jossa voi antautua hetkeen"
 7. Länsirannan puisto kuntoilualueineen kunnostetaan – lisää roskiksia ja penkkejä
 8. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 9. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 10. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 11. Raidejokerin työt aiheuttavat muutoksia kevyen liikenteen reitteihin Linnoitustiellä Leppävaarassa
 12. Hammashoidon arkipäivystys muuttaa Espoon sairaalaan
 13. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 14. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 15. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.