Pikkujouluväki löysi uuden bilemestan Helsingistä – "Paikalle tuli vajaat 3 000 vierasta"

The Train Factory täyttyi pikkujouluväestä lauantaina. Teemana tapahtumassa oli sirkus, lavalle nousi nimekkäitä artisteja. Antti Yrjönen

Jussi Vehkasalo

Ensimmäistä kertaa Helsingissä järjestetyt PikkujouluCircus-bileet onnistuivat hyvin Vallilan The Train Factoryssa 9. marraskuuta.

– Paikalle tuli vajaat 3 000 vierasta. Bändit kehuivat The Train Factorya, sanoivat että tämä on nasta mesta, Jyväskylän Messujen toimitusjohtaja Juha Rahko kertoo.

Sirkus-teema näkyi tapahtumapaikalla monessa muodossa. Kuva: Antti Yrjönen Antti Yrjönen

Vanhalla konepaja-alueella sijaitsevassa, Yhdysvaltain entisen Suomen-suurlähettilään Bruce Oreckin ostamassa kiinteistössä ei samanlaista biletapahtumaa ole aiemmin järjestetty. PikkujouluCircus on tapahtuma, jossa ruoalla on suuri merkitys. Lisämaustetta toi sirkusteema, joka näkyi siinä, että tapahtuma-alueella esiintyi sirkustaiteilijoita taikatemppuineen ja akrobatioineen.

– Ruokailuksi saattoi valita kolmen ruokalajin pöytiin tarjoillun illallisen tai buffetin. Voi myös valita lipun, joka ei sisältänyt istumapaikkaa ruokailuineen, Rahko jatkaa.

Tarjolla oli myös street foodia. Musiikista huolehtivat Lauri Tähkä yhtyeineen, Vesterinen yhtyeineen sekä Tuure Kilpeläinen Kaihon karavaaninsa kanssa.

– Laurilla oli syntymäpäivä keikkapäivänä, sitä juhlisti kuohujuoma keikan jälkeen, Rahko jatkaa.

Lauri Tähkän syntymäpäivä osui PikkujouluCircus-keikkapäiväksi. Kuva: Antti Yrjönen Antti Yrjönen

Lähes 3 000 vierasta oli Rahkon mukaan sopiva määrä tapahtumaan, jossa oli myös istumapaikkoja.

– Suuri osa juhlijoista oli naisia. Paljon oli firmojen porukoita, siellä näkyi iltamekkoa ja osa oli pukeutunut enemmän tai vähemmän sirkus-teeman mukaisesti. Ja tarjolla oli totta kai popcornia ja hattaraa.

The Train Factoryn tilaa tullaan remontoimaan edelleen. Rahkon mielestä tila toimi hyvin.

– Tosin siellä on paljon pylväitä, jotka hieman rajoittavat näkyvyyttä lavalle, mutta toisaalta pylväät luovat tilaan omanlaistaan tunnelmaa.

Tuure Kilpeläinen tunnelmoi The Train Factoryssa. Kuva: Antti Yrjönen Antti Yrjönen

Rahko pitää tilaa kultaakin kalliimpana ja arvokkaampana Helsingille etenkin nyt.

– Livekeikkapaikoista Narinkkatorin The Circus on ilmoittanut lopettavansa ensi kesänä, jo vuodenvaihteessa kiinni on menossa Virgin Oil Co. Uudessa ylioppilastalossa, Rahko sanoo.

Elmun Nosturi on sekin menossa kiinni vuodenvaihteessa, Telakkarannan talo puretaan, eikä Elmu ole vielä löytänyt uutta kiinteistöä keikkapaikaksi.

– PikkujouluCircus onnistui sen verran hyvin, että ensi vuonna aiomme järjestää varmasti vastaavan tapahtuman. Onko se The Train Factoryssa, sitä en vielä osaa sanoa, mutta Suur-Helsingin alueella joka tapauksessa.

Vesterinen yhtyeineen otti paikkansa The Train Factoryn lavalla. Kuva: Antti Yrjönen Antti Yrjönen

PikkujouluCircus järjestetään loppuvuodesta vielä Jyväskylässä, Mikkelissä, Rovaniemellä ja Vaasassa. Helsingin seudulle pikkujoulutapahtumallaan jalkautuneen Jyväskylän Messujen aikomuksena on "melkoisella varmuudella" järjestää pääkaupunkiseudulla ensi vuonna myös rekry- ja työelämätapahtuma sekä mahdollisesti raha- ja taloustapahtuma.

Jyväskylän Messut Oy on Mediatalo Keskisuomalaisen osakkuusyhtiö. Helsingin Uutisia julkaiseva Etelä-Suomen Media on osa Mediatalo Keskisuomalaista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Uuden apteekin avautuminen Isoon Omenaan nytkähti eteenpäin – oikeus hylkäsi espoolaisen apteekkarin valituksen
 2. Suurpellon ammuskelun uhri kuoli vammoihinsa – poliisi epäilee kahta miestä murhasta
 3. Helsinki ei enää rajoita väkimäärää maauimaloissa – Espoo pohtii vielä Leppävaaran uimalan sekä uimahallien rajoitusten purkua
 4. Suurpellon ampumisen uhri sairaalaan - Silminnäkijä IS:lle: "Näin miehen, joka ensin seisoi mutta lyyhistyi sitten maahan"
 5. Espoon kaupungintalon purkaminen voi alkaa jo loppukesästä, jos valituskierre päättyy
 6. Metallia etsineet kokivat yllätyksen Porkkalassa – kiven alta paljastui rahakätkö
 7. "Ajatellaan, että tehdään vain nopeasti joku pieni asia" – Joka vuosi tuhannet työntekijät loukkaantuvat pahasti pudottuaan työtehtävissä, ja siksi työsuojeluviranomainen herättelee alaa valvontahankkeella
 8. Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä HU:ssa: "Hallituksen sote-malli on kestämätön – iskee erityisesti sivistystoimeen"
 9. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 10. Älä tilaa siemeniä sokkona netistä – Eksoottinen siemen voi tulla yllättävän kalliksi eikä välttämättä koskaan edes päädy multaan asti
 11. Hänninen 8.7.
 12. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 13. Pääkirjoitus: Virtuaalista viihdettä
 14. Kysely: Yli puolet suomalaisista uskoo tieteen ja asiantuntijuuden merkityksen kasvavan koronakriisin jälkeen
 15. Touhulan Espoossa lopettaville päiväkodeille löytyi jatkaja - paikkaa haettava uudestaan

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Suurpellon ammuskelun uhri kuoli vammoihinsa – poliisi epäilee kahta miestä murhasta
 2. Suurpellon ampumisen uhri sairaalaan - Silminnäkijä IS:lle: "Näin miehen, joka ensin seisoi mutta lyyhistyi sitten maahan"
 3. Metallia etsineet kokivat yllätyksen Porkkalassa – kiven alta paljastui rahakätkö
 4. Raidejokerin työt seisovat helsinkiläismetsässä Espoon rajan tuntumassa – "Ellei lupaa tule ely-keskukselta loppukesästä, se alkaa jo vaikuttaa kokonaisaikatauluun"
 5. Espoon kaupungintalon purkaminen voi alkaa jo loppukesästä, jos valituskierre päättyy
 6. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 7. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 8. Kahdessa espoolaisessa päiväkodissa korona-altistus – "Ei vaikuta olevan yhteyttä Tapiolan kahluualtaaseen"
 9. Touhulan Espoossa lopettaville päiväkodeille löytyi jatkaja - paikkaa haettava uudestaan
 10. Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä HU:ssa: "Hallituksen sote-malli on kestämätön – iskee erityisesti sivistystoimeen"
 11. Ruokavirasto varoittaa terveysvaarasta: Suomessa on myyty nigerialaisia papuja, vaikka tuonti on kielletty myrkyllisen kasvinsuojeluaineen takia
 12. Helsinki ei enää rajoita väkimäärää maauimaloissa – Espoo pohtii vielä Leppävaaran uimalan sekä uimahallien rajoitusten purkua
 13. Hänninen 8.7.
 14. Espoolaisen Mika Koivusalon Linnanmäki-innostus jatkuu – nyt syntyi lyhytelokuva 70-vuotiaasta huvipuistosta
 15. Koronatilanne rauhallinen Espoossa – kuusi uutta tartuntaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.