Espoo ei vielä päättänyt maksullisesta pysäköinnistä – koskisi ainakin Tapiolaa ja Leppävaaraa

Espoo suunnittelee pysäköinnin muuttamista maksulliseksi Tapiolassa, Leppävaarassa ja Matinkylässä. Nyt pysäköinti on aikarajoitteista. Arkisto/Seppo Korkman

Paavo Rantalainen

Pysäköinnin kehittämisestä Espoon kaupungin omistamilla kaduilla ja parkkipaikoilla ei vielä syntynyt tulevaisuuden linjauksia. Espoon kaupunginhallitus palautti maanantaina uudelleen valmisteluun pysäköinnin toimenpideohjelman, jota oli päivitetty kahden vuoden takaisesta.

Oleellinen lisäys edelliseen ohjelmaan oli esitys, että Tapiolassa, Leppävaarassa ja Matinkylässä siirrytään maksulliseen pysäköintiin.

Tällä hetkellä pysäköinti kaupungin omistamilla alueilla on maksutonta, mutta valvottua.

Kaupunginhallitus ei ottanut vielä tarkemmin kantaa maksullisuuteen. Jossakin vaiheessa maksullinen pysäköinti on kuitenkin näköpiirissä Tapiolassa ja Leppävaarassa.

Matinkylän osalta kaupunginhallitus evästi, että maksulliset parkkipaikat vaativat kokonaisnäkemystä koko alueen pysäköinnin järjestämisestä.

Pysäköinnin toimenpideohjelma tuodaan uudelleen kaupunginhallitukseen 2–3 kuukauden kuluttua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Asunnon osto etänä yleistynyt – korona kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla
 2. Lämpö toi ryntäyksen ja roskaa – Bodominjärven murhapaikalla on telttailtu ja poltettu nuotiota, vaikka se on kielletty
 3. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 4. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 5. Tapiolan pihoilta Espoon johtajaksi – 60 vuotta täyttävä Jukka Mäkelä on varttunut yhdessä kasvavan Espoon kanssa
 6. Hyvinvointi: Vea Vainio ja Nella Kaartinen tanssivat metsässä, koska se tekee hyvää keholle ja mielelle – "Puhdistava, rauhoittava kokemus, jossa voi antautua hetkeen"
 7. Länsirannan puisto kuntoilualueineen kunnostetaan – lisää roskiksia ja penkkejä
 8. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 9. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 10. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 11. Raidejokerin työt aiheuttavat muutoksia kevyen liikenteen reitteihin Linnoitustiellä Leppävaarassa
 12. Hammashoidon arkipäivystys muuttaa Espoon sairaalaan
 13. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 14. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 15. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.