Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Westendin liikekeskuksen purku häämöttää jo – Katso arkkitehdin suunnitelma uudesta asuin- ja liikekeskuksesta

Westendin liikekeskuksen purku alkaa näillä näkymin vuodenvaihteen jälkeen, kertoo projektipäällikkö Petri Raunio YIT:ltä. Alepa on nykyisellä paikallaan arviolta helmikuun puoleen väliin asti, kunnes purkutyöt saavuttavat kaupan kohdan.

– On varmistunut, että kiinteistöpurkua ei käynnistetä ennen vuoden vaihdetta. Purkutöiden jälkeen viiden asuinkiinteistön rakentaminen alkaisi viimeistään touko-kesäkuussa 2020, Raunio arvioi.

Asukkaat ovat toivoneet väliaikaistiloja Alepalle. Asukasyhdistyksen ja YIT:n mukaan Alepa neuvottelee väliaikaisen Alepa-liiketilan saamisesta purku- ja rakennustyön ajaksi.

– Onhan tässä lähellä esimerkiksi laajentunut Ainoa ja Haukilahden S-Market. Muutaman ostoksen takia moni ei kuitenkaan viitsi lähteä isompiin kauppoihin kauemmas. Monelle ikäihmiselle ja miksei lapsiperheellekin kävelymatkan päässä oleva Alepa on tärkeä, Pro Westend ry:n puheenjohtaja Raija Piitulainen kertoo.

YIT ei ole vielä hakenut rakennuslupaa tontille. Raunion mukaan ensin selvitellään, saako Alepa neuvoteltua väliaikaistilat lähettyville.

Piitulainen kertoo olleensa tyytyväinen Westendin liikelaitoksen suunnitelmien etenemiseen. Hänen mukaansa asukkaiden toiveita on kuunneltu hyvin.

 – Saimme alkuperäisessä suunnitelmassa olleen asuinrakennuksen massaa pienennettyä ja kerroskorkeutta pudotettua muutamalla kerroksella. Westend on matalan rakentamisen aluetta ja tarkoitus on säilyttää se sellaisena, Piitulainen kertoo.

Uusi asuin- ja liiketilakortteli on kaavasuunnitelman mukainen ja korkeimmillaan tontin itäsivulla kuusikerroksinen. Tontti on kuitenkin viettävä, jolloin korkeimman rakennuksen kerroskorkeus on samalla tasolla matalampien Westendintien suuntaisien 3–5 kerroksisten kanssa.

Kahden rakennuskokonaisuuden väliin jää asukkaille torimainen kohtaamispaikka.

– Haluamme luoda hyvin alueelle sopivan ja viihtyisän, lisäarvoa tuovan kokonaisuuden. Samalla haluamme tarjota hyvät lähipalvelut asukkaille, Raunio kertoo.

Raija Piitulainen uskoo, että uuteen liikekeskukseen saadaan palveluita. Palvelut ovat vähentyneet tämän vuoden aikana, kun vuokrasopimuksia ei ole enää uusittu liikekeskuksen purkamisen vuoksi. Liikekeskuksessa on vielä Alepa, kampaamo, pizzeria, kiinalainen ravintola ja baari.

– Uudet asukkaat uusien asuntojen myötä lisäävät alueen ostovoimaa entisestään, Piitulainen muistuttaa.

Viisi vuotta sitten Pro Westend ry:n teettämässä kyselyssä selvisi, että asukkaiden viisi tärkeintä palvelua liikekeskuksessa olisivat järjestyksessään lähikauppa, päiväkoti, kahvila tai leipomo, kukkakauppa ja kioski.