Luomuliitto on myöntänyt Vuoden luomuyritys -palkinnon Silmusalaatti-yrittäjä Samuli Laurikaiselle
Valinnalla Luomuliitto haluaa palkita yrittäjän innovatiivisuudesta ja tuoda Silmusalaatin esiin esimerkkinä modernista luomuliiketoiminnasta.
Palkinto myönnettiin Luomupäivät-tapahtuman yhteydessä Jyväskylässä 6. marraskuuta.
Espoon Kerassa sijaitseva Silmusalaatti laajentaa paraikaa tuotantoaan kaksinkertaiseksi ja on solminut ensimmäiset vientisopimukset.
Silmusalaattien suunnittelutyössä Laurikainen on kuunnellut sellaisia megatrendejä kuin kaupungistuminen, kasvissyönnin lisääntyminen ja väestönkasvu.
Luomu oli hänelle alusta lähtien selvä valinta.
– Näen luomun osana ongelmien ratkaisua. Luomussa on hyvät periaatteet, siinä tehdään kokonaisuuden kannalta fiksuja päätöksiä, Laurikainen perustelee.