Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies, 24, löi keittiöveitsen 15 sentin syvyyteen kaverinsa kaulaan Kalliossa – tuomio lieveni hovissa

Helsingin Kalliossa keväällä 2018 kaveriaan puukottaneen miehen tuomio lieveni hovioikeudessa keskiviikkona.

Helsingin hovioikeus tuomitsi Jere Juhani Aallon, 24, yhdeksän vuoden vankeuteen taposta. Käräjäoikeus oli mitannut miehen rangaistukseksi 9,5 vuotta.

Lisäksi mies joutuu korvaan uhrin omaisille hautajaiskulut sekä yhteensä 8000 euroa kärsimyksestä.

Mies puukotti toveriaan kaulaan yksityisasunnossa puhjenneen riidan tuloksena. Aseena oli iso noin 18–19-senttinen keittiöveitsi. Oikeuden asiakirjan mukaan veitsi upposi 14–15 sentin syvyydelle rintaonteloon ja pysähtyi kuudenteen kylkiluuhun.

Mies valitti hovioikeuteen vedoten hätävarjeluun. Hän sanoi puolustaneensa tilanteessa itseään sekä mukana ollutta naisystäväänsä aggressiivisesti käyttäytyneeltä kaverilta. Miehen mukaan hänen tarkoituksenaan oli osua olkapäähän.

Hovioikeuden mukaan miehen ei voitu katsoa toimineen hätävarjeluna, vaan hän syyllistyi tahalliseen tappoon. Tahallisuuden aste oli oikeuden mukaan kuitenkin alin mahdollinen.

– Kysymys on jossain määrin harkitsemattomasta ja pikaistuksissa tehdystä teosta, joille seikoille voidaan antaa merkitystä rangaistusta taposta mitattaessa, hovioikeus perusteli tuomion lieventämistä.