Huumekuski jäi kiinni, sivalsi kostoksi vaimoaan samuraimiekalla ja lopuksi hyppäsi pää edellä parvekkeelta

Helsingin hovioikeus on tuominnut 33-vuotiaan Janne Markus Hytösen entisen vaimonsa törkeästä pahoinpitelystä 2 vuoden ja 3 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Tuomiossa on mukana huumausainerikos.

Hovioikeus piti voimassa käräjäoikeuden aiemman tuomion, josta Hytönen oli valittanut pitäen tuomiotaan liian kovana. Hovioikeuden tuomio ei ole lainvoimainen eli tuomitulla on vielä mahdollisuus pyytää valituslupaa korkeimmalta oikeudelta.

Vankeustuomion tuoneet tapahtumat saivat alkunsa vuoden 2017 heinäkuussa, kun amfetamiinia käyttänyt, tuolloin vielä naimisissa ollut aviopari lähti puoliltaöin yhdessä autolla kauppaan.

Kauppareissulla helsinkiläinen pariskunta ajoi ratsiaan ja poliisi teki Hytöselle huumetestin. Positiivisen tuloksen myötä miehen matka jatkui poliisiasemalle ja vaimo suuntasi kotiin.

Hytönen tuli poliisiasemalta kotiin parin tunnin kuluttua ja pani oven takalukkoon. Hän alkoi tivata vaimoltaan, oliko tämä usuttanut poliisit ajojahtiin, koska asunnossa oli yli 15 grammaa amfetamiinia.

Yön mittaan miehen vainoharhaisuus paheni, vaikka vaimo vakuutti syyttömyyttään asioiden kulkuun. Miestään selvästi pienikokoisempi vaimo oli vankina kodissaan eikä päässyt poistumaan edes keittiöstä.

Tuntikausien tivaaminen kärjistyi siihen, että mies laittoi samuraimiekan vaimonsa kurkulle takaapäin ja ilmoitti tappavansa vaimon.

Uhkauksesta jäi vaimon kaulaan pieni haava.

Lopulta mies asettui lattialla kyyhöttäneen vaimonsa eteen, ilmoitti uudelleen aikovansa tappaa ja sivalsi vaimoaan 70-senttisellä samuraimiekalla tähdäten kaulan tienoille.

Vaimo sai kätensä suojaksi ja samuraimiekka viilsi syvän, reilun kymmenen senttiä pitkän haavan hänen käsivarteensa.

Vaimo tukahdutti verenvuotoa keittiöpyyhkeellä ja pakeni parvekkeelle. Mies soitti itse hätäkeskukseen pyytäen apua. Sen jälkeen hän hyppäsi pää edellä alas asunnon parvekkeelta, joka sijaitsi 3. kerroksessa.

Mies oli kolme päivää tajuttomana ja loukkaantui pahoin.

Vaimon haava oli vakava ja vaati leikkaushoitoa. Haavasta jäi hänelle pysyviä haittoja.

Pariskunta erosi tapahtumien jälkeen.

Käräjäoikeuden päätöksen mukaisesti Hytösen pitää maksaa entiselle vaimolleen 10 000 euroa kipu- ja kärsimyskorvauksia.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut