Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärvellä toinen koulupalo parhaillaan – Valkjärven koulu tuhoutuu täysin

Nurmijärvellä on syttynyt maanantaina jo toinen koulupalo lyhyen ajan sisällä.

Päivystävä palopäällikkö Yrjö Jalava kertoo, että1920-luvulla rakennettu Valkjärven koulun päärakennusoli ilmiliekeissä, kun pelastuslaitos saapui paikalle. Pelastuslaitos sai palosta ilmoituksen ohikulkijalta klo 3.33 maanantaina aamuyöllä.

Jalava ei osannut arvioida, mistä kohtaa tulipalo on saanut alkunsa, koska rakennus tuhoutui palossa niin pahasti.

- Tuli ehti leviämään koko rakennukseen, ja vanha koulurakennus tuhoutui kokonaan. Se joudutaan purkamaan kokonaan, eikä rakennus ole käyttökunnossa enää, Jalava sanoo.

Rakennus oli kuitenkin tyhjillään, eikä tulipalossa ole sattunut henkilövahinkoja. Sammutustyöt jatkuvat pitkälle iltapäivään.

Poliisi kertoi aamulla, että paloa epäillään tahallaan sytetyksi ja tekoa tutkitaan törkeänä tuhotyönä.

Valkjärvenkoulussa on tällä hetkellä 55 oppilasta. Koulun pää rakennus on rakennettu 1920-luvulla ja koulua on laajennettu1990-luvulla.

Valkjärven koulun oppilaiden ja esikoululaisten opetus järjestetään tällä viikolla Uotilan koululla. Koulukuljetukset ohjataan Uotilaan. Kunta kehottaa seuraamaankoulukuljetusten osalta kouluun.fi-palvelua. Kunta järjestää itse kouluun kulkeville kuljetuksen Valkjärven koulun edustalta. Ensi sijaisesti kunta toivoo, että itse koulunmatkansa kulkevien oppilaiden huoltajat voivat viedä lapsensa Uotilan koululle (osoite Uotilan koulutie 81, Perttula).

Kunta tiedottaa asiasta kotisivuillaan www.nurmijarvi.fi Huoltajille tiedotetaan myös Wilman välityksellä.

Koululaisille on järjestetty myös kriisiapua ja lisäksi oppilasterveydenhuollon henkilöstöä on opetushenkilöstön apuna.

Nurmjiärven Uutiset seuraa tilannetta ja kertoo sitten, kun kunta on tehnyt päätöksiä, missä valkjärveläisten opetus järjestetään jatkossa.

Valkjärven koulu on yksi Nurmijärven kyläkouluista, joita viime viikolla julkaistussakonsulttiyhtiö FCG:n laatimassa palveluverkkoselvityksessä esitettiin lakkautettavaksi. Mahdollisista lakkautuksista oli tarkoitus päättää ensi vuonna.

Valkjärven koulu sijaitsee vain reilun yhdeksän kilometrin päässä lauantaina palaneesta Lepsämän koulusta, eli kyse on naapurikylien alakouluista.

MyösLepsämän koululla syttyi lauantaina aamulla tulipalo, jota epäillään tuhopoltoksi.

Vaikka useat Nurmijärven koulut ovat kärsineet sisäilmaongelmista, niin Valkjärven koululla ei sisäilmaongelmia ole ollut.