Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Frontex käynnisti rekrytoinnin – Euroopalle muodostetaan pysyvä raja– ja merivartiostojoukko

Euroopan raja- ja merivartiovirasto Frontex on käynnistänyt perjantaina rekrytoinnin Euroopan raja- ja merivartioston pysyvän joukon muodostamiseksi.

Kyseessä on monivaiheisen rekrytoinnin ensimmäinen vaihe, jossa on tarkoituksena valita maaliskuuhun mennessä ensimmäiset noin 700 Frontexin palkkaamaa ja kouluttamaa rajavartijaa. Kyseessä on pysyvän joukon ensimmäinen henkilöstökategoria eli viraston palkkaama oma operatiivinen henkilöstö.

Vuoden 2020 touko-marraskuun välillä Frontex kouluttaa pysyvän joukon, jonka työskentely alkaa vuoden 2021 alusta lähtien.

Kaiken kaikkiaan Frontex on suunnitellut toteuttavansa useita vastaavia rekrytointikierroksia siten, että vuoteen 2027 mennessä sillä on tavoitevahvuudessa 10 000 henkilön pysyvä joukko. Heistä omaa operatiivista henkilöstöä on 3 000 henkilöä sekä sen lisäksi jäsenmaista pitkäaikaisesti komennettuina 1 500 ja lyhytaikaisesti 5500 henkilöä.

Lisätietoja Frontexin hankkeesta on osoitteessa: https://frontex.europa.eu/about-frontex/careers/frontex-border-guard-recruitment/