Tallinnan uusin perhekohde on avattu – keksintötehdas on virtuaalikokeilijoiden taivas

Jari Pietiläinen

Tallinna on kuluvana vuonna saanut runsaasti uusia nähtävyyksiä, joista uusin on viime lauantaina Noblessnerissa avattu koko perheen VR-teknologiaa hyödyntävä keksintötehdas Proto.

Keksintötehtaan annista kertoo Tallinna24-verkkosivusto

Koulutus- ja viihdekeskuksena toimiva Proto esittelee 1900-luvun alun tärkeimpiä teknisiä keksintöjä, kuten sähköä, valokuvausta, autoa ja lentokonetta inspiroivalla tavalla.

– Keksintötehdas Proto vie meidät vuoteen 1890, aikaan, jolloin ihmiset ajattelivat kaiken olevan mahdollista. Silloin suunniteltiin matkoja kuuhun ja reiän poraamista maapallon ytimeen, kertoo Proton toimitusjohtaja Ott Sarapuu

Keksintötehdas hyödyntää VR-teknologiaa, jonka avulla vierailijat voivat kokeilla muun muassa kuumailmapallolla lentämistä tai lentävää polkupyörää.

Tehtaan tiloissa on yhteensä 10 virtuaalitodellisuutta hyödyntävää kohdetta. Lisäksi on 19 eri kohdetta, jossa pääsee kokeilemaan omia tiedemiehen taitojaan erehdyksen ja oppimisen kautta.

Lue lisää Tallinna24-sivustolta

Mikä ihme on ukkospiano? Se selviää piipahtamalla Tallinnan upouuteen Protoon. (Kuva: Thea Ekholm/ Tallinna24)

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut