Epätoivosta valoon Requiemin sävelin

Espoon seurakuntien nettijumalanpalvelukset jatkuvat palmusunnuntaina Olarin (kuvassa) ja Leppävaaran kirkoissa. Arkisto/Anneli Tuominen-Halomo

toimitus

Olarin kirkossa esitetään pyhäinpäivän aattona 1. marraskuuta englantilaisen säveltäjän John Rutterin (s. 1945) Requiem.

Pyhäinpäivän tienoo kokoaa ihmisiä kirkkoihin ja hautausmaille muistelemaan poismenneitä rakkaitaan ja Rutterin hieno Requiem virittää mielen pyhäinpäivän tunnelmiin.

Kanttori Mikko Niinikosken johdolla esiintyvät Olarin seurakunnan kamarikuoro, Kajsa Dahlbäck (sopraano), Lassi Viljanen (sello) Hanna Kenttämies (harppu), Åsa Gustavsson (huilu), Anna Mantere (oboe) ja Heikki Parviainen (patarummut), Ville Hukkinen (kellopeli) ja Niels Burgmann (urut).

John Rutterin Requiem avaa kuulijalleen uuden näkökulman ja kokemuksen perinteisten ja paljon esitettyjen sielunmessujen rinnalla. Säveltäjä omisti vuonna 1985 valmistuneen Requieminsä edellisenä vuonna kuolleelle isälleen. Häntä inspiroi Faurén Requiem.

Rutter on sisällyttänyt latinankielisten messun osien joukkoon englanninkieliset psalmit Syvyydestä minä huudan Sinua, Herra (Ps. 130) ja Herra on minun paimeneni (Ps. 23).

Liput 15/10 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.