Ammattikorkeakoulujen uusi digitaalinen valintakoe alkaa pian – hakijoita 25 000

Metropolia ammattikorkeakoulu. Kuvituskuva. Arkisto/ Johanna Erjonsalo

Klaus Nurmi

Ammattikorkeakoulujen uuteen yhteiseen AMK-valintakokeeseen on ilmoittautunut 25 000 hakijaa.

Digitaalinen AMK-valintakoe yhtenäistää ja tasa-arvoistaa valintamenettelyjä eri aloilla. Kaikki alat käyttävät sitä lukuun ottamatta kulttuurialaa.

Muutos aiempiin valintakokeisiin verrattuna on merkittävä, sillä hakija voi nyt yhdellä kokeella hakea useisiin hakukohteisiin eri ammattikorkeakouluissa ja eri aloilla.

– Hakijan kannalta hakeutuminen helpottuu merkittävästi, sillä samassa koetilaisuudessa hän voi suorittaa valintakokeen useiden eri alojen ja ammattikorkeakoulujen koulutuksiin, toteaa AMK-opiskelijavalinnat kehittämishankkeen projektipäällikkö Marko Borodavkin tiedotteessa..

Myös kokeeseen valmistautuminen helpottuu, sillä koe ei vaadi ennakkovalmentautumista, Borodavkin lisää.

Syksyn yhteishaussa ammattikorkeakouluissa on tarjolla 6 324 aloituspaikkaa ja AMK-valintakoe on pääasiallinen valintatapa koulutukseen.

Kokeessa arvioidaan hakijan valmiuksia ammattikorkeakouluopintoihin, mutta ei opintojen sisältöjä. Koe sisältää kaikille hakijoille yhteisiä sekä koulutusalakohtaisia osioita.

Kaikille yhteiset osiot testaavat päätöksenteko- sekä kieli- ja viestintätaitoja.

AMK-valintakoe järjestetään ensimmäisen kerran 29.10.-1.11.

Hakija tekee kokeen valitsemansa ammattikorkeakoulun tiloissa omalla kannettavalla tietokoneella valitsemansa päivän aikana.

Tulokset julkaistaan 29. marraskuuta mennessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.