Wellnessmalli-kisan voittanut Veera, 20, uskalsi sanoa suoran näkemyksen kehopositiivisuudesta – reaktio yllätti

Veera Könönen Lifu/Linda Lipponen

Toni Tervo

Kehopositiivisuus on ollut runsaasti esillä viime vuosina sosiaalisessa mediassa.

Sanan ympärille kehkeytyneessä liikkeessä kehotetaan naisia hyväksymään itsensä sellaisena kuin ovat ja haastetaan yhteiskunnan tarjoamat kauneusihanteet. Kampanja on saanut paljon kiitosta, mutta siinä nähdään myös varjopuolia.

Eräs ongelmienesiin nostajista on Welnessmalli-kilpailun finaalin sunnuntaina voittanut20-vuotias Veera Könönen. Hänen mukaansa kehopositiivisuudesta on tullut "sanahirviö".

– Siinä on tosi paljon, missä olen samaa mieltä. Mutta on oikeasti sellaisia tilanteita, joissa ei voi vaan sanoa, että hyväksyy itsensä sellaisena kuin on. Jos on vaikka sairaalloisen ylipainoinen ja riskiryhmässä sairastua sen aiheuttamiin sairauksiin, niin kyllä jotain pitää tehdä ja herätä.

Könösen mukaan nyt liikaa monesti painotetaan, että kaikki ovat hyviä juuri sellaisena. Hän korostaa, että jokaisen ei tarvitse tavoitella sporttista tai lihaksikasta vartaloa, mutta omasta itsestä tulee pitää huolta.

– Jokaisen terveyden pitää olla ykkössijalla. Kehopositiivisuus on mahtava asia, mutta raja pitää kaikkien itse tietää.

Painosta puhuminenon kenelle tahansa herkkä asia ja Könönen myöntää odottaneensa ennen kisaa tekemälleen ulostulollenegatiivista vastaanottoa Instagramissa. Palaute kuitenkin yllätti.

– Kyllä sen julkaisu jännitti. On kuitenkin tullut paljon kommentteja, joissa todetaan, että ollaan samaa mieltä. Keskustelu on ollut rakentavaa.

Yksi jännitysmomentti oli myös se, että Welnessmalli-kilpailun vetäjiin kuuluva Anni Vallius on profiloitunut julkisuudessa vahvana kehopositiivisuuden puolestapuhujana.

– Sekin mietitytti. Mutta Anni suhtautui tähän ihanasti ja kannusti. Hän on juurikin täydellinen esikuva kehopositiivisuudesta, Könönen kiittelee.

Tällä hetkellä nainen valmistautuu sunnuntain Welnessmallifinaalia varten.

– Se on ollut minulle iso haave. Haluaisin tämän jälkeen ehdottomasti päästä jatkamaan töitä organisaatiossa ja auttaa seuraavia tyttöjä tämän kanssa, hän hymyilee.

Könönen nähtiintänä syksynä myös televisiossa kisaamassa Duudsonien Päällikkö-ohjelmassa.

– En osannut yhtään odottaa millaista siellä tulisi olemaan. Ajattelin, että haasteet ovat fyysisiä, mutta mukana oli paljon henkisiäkin. Kokemus oli huikea.

– Haasteet olivat myös aika Duudsonmaisia. Sanotaan, että vapaaehtoisesti en enää aio laittaa matoja suuhun, hän nauraa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 2. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 3. Tapiolan pihoilta Espoon johtajaksi – 60 vuotta täyttävä Jukka Mäkelä on varttunut yhdessä kasvavan Espoon kanssa
 4. Tapiolan kahluualtaalla oleilleen koronaviruksen kantajan jäljiltä ei tiedossa jatkotartuntoja – koronapuhelin ruuhkautui tapauksen tultua julki
 5. Espoossa todettu 901 varmistettua koronatartuntaa – viikon aikana kuusi uutta tapausta
 6. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 7. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 8. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 9. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen
 10. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 11. "Sähköauto kulkisi tällä tuotannolla yli 10 miljoonaa kilometriä" – Sipoon jättimäiseen logistiikkakeskukseen asennetaan 4 000 aurinkopaneelia
 12. Vuokrat nousivat eniten isoissa kaupungeissa – poikkeusajasta huolimatta vuokra-asuntoja haettiin keväällä ennätysmäärä
 13. Kysely: Kosketuksia välttelee koronan takia enää alle puolet suomalaisista, myös luottamus asioinnin turvallisuuteen on noussut
 14. USU: Moni vuokranantaja vaati vuokralaiselta henkilötakaajan – Kuluttajaliitolla on erilainen suositus
 15. Lidlin jakelukeskuksissa kierrätetään kaikki jäte – saivat auditoinnissa korkeimman kierrätysluokituksen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.