HS: Mikael Jungnerilta villi ehdotus asukaspysäköinnin hinnan nostamisesta 300 eurosta yli 600 euroon – vastineeksi HSL vuosilippu AB-vyöhykkeelle

Jungner perustelee ehdotustaan sillä, että yleistyisi ajatus ennemminkin palvelusta kuin jonkin asian omistamisesta. Arkistokuva. Päivi Tuovinen

Anniina Virtanen

Mikael Jungner heitti Twitteriin ehdotuksen, joka hänen mukaansa nopeuttaisi turhista autoista luopumista.

– Helsingissä voisi nostaa asukaspysäköinnin hintaa 650 eurolla vuodessa ja antaa jokaiselle tunnuksen haltijalle vastineeksi HSL vuosilipun AB-vyöhykkeelle, entinen Sdp:n kansanedustaja ehdottaa.

HS selvitti viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtajan Mikael Jungerin ajatuksen taustaa. Idean takana on muovata ihmisten ajattelua enemmän siihen suuntaan, että liikkuminen on palvelu.

– Ei niinkään, että sinä omistat jotain, vaan että se on palvelua. Joskus käytät jotain välinettä, joskus jotain toista, Jungner kertoi HS:lle.

Asukaspysäköinti maksaa nykyään enimmillään 312 euroa vuodessa. Sen sijaan 650 euroa on suunnilleen sen verran, mitä aikuisen pääkaupunkiseutua kattava AB-lippu joukkoliikenteeseen nykyisin maksaa.

– Minun arvioni mukaan tässä olisi aika paljon voittajia ja aika vähän häviäjiä, Jungner sanoi HS:lle.

Nyt kun keskustatunneli-idea haudataan maan alle, ja Helsinki edelleen haluaa vähentää yksityisautoilua keskusta-alueella, Jungnerin kaltaiset ehdotukset saattavat lähitulevaisuudessa hyvinkin olla relevantteja, arvioi HS.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.