Arvostettu brittilehti nimeää suomalaiskohteen maailman parhaimpien turistirysien joukkoon

Arvostettu Independent-brittilehti nimeää tunnettuja turistirysiä, joissa maailmanmatkaajan kannattaa vierailla. Noin 20 kohteen listalla komeilee myös Helsingin Suomenlinna.

– Vaikuttava merilinnoitus. Opastettu 10 tunnin kierros on tosin liikaa, kuvailee artikkelin kirjoittanut Mark Jones

Jones kehottaa matkailijoita lopettamaan trendikkään uusien paikkojen tutkimisen maailmalla ja lähtemään mieluummin kivalle turistilomalle.

– Luin juuri jutun matkailijasta, joka oli niin cool, että hän viipyi Kairossa kolme kuukautta mutta kieltäytyi vierailemasta pyramideilla, koska se on turistien hommia. Ainoa asia, jonka voin sanoa, on: mikä typerys, Jones kirjoittaa.

"Vastapistona" Jones nimeää suosikkinsa maailman kuuluisista turistikohteista.

Euroopasta listalle pääsivät Suomenlinnan lisäksi Pariisin Latinalaiskortteli, Venetsia ja Pisa, Torremolinos, Lontoon Covent garden, Kööpenhaminan Pieni merenneito -patsas, Brysselin Pissaava poika -patsas, Salzburgin Sound of music -kiertuematka ja Barcelonan Las Ramblas -pääkatu.

Muuta maailmaa listalla edustavat Egyptin Kuninkaiden laakso, Hong Kongin Star ferry -lautta, Marokon Tarinankertojien tori Jemaa el-Fnaa, Kambodzan Angkor Wattin temppeli auringonnousun aikaan, Australian Ulurun kalliomuodostelma auringonlaskun aikaan, Tokion Takeshita street -ostoskatu, Kiinan Macao, New Yorkin Circle line -nähtävyysristeily ja Sydneyn Bondi beach -ranta.

Kirjoittaja: Tuomas Massinen

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut