Pikkutytön unohtamista kotiavaimista alkoi tapahtumaketju, jonka päätös kerää vuolaita kehuja somessa – bussikuski pisti reitin uusiksi ja tarjosi suklaatkin

– On aina hauskaa, kun voi olla avuksi, kommentoi linja-autonkuljettaja Kalle Eerola vaatimattomasti toimintaansa keskiviikkona 9. lokakuuta.

Eerolan kyydissä linjalla 10 matkusti tuolloin kakkosluokkalainen tyttö ystävänsä kanssa Hyvinkäältä Kytäjälle.

Kesken matkaa kävi ilmi, että tytön kotiavaimet olivat unohtuneet kotiin.

Mikä avuksi?

Neuvokas lapsi soitti äidilleen ja äiti puolestaan bussikuskille.

– Lapsen äiti selitti minulle puhelimessa tilanteen. Sovittiin, että heitän molemmat tytöt takaisin keskustaan, missä sisko oli pääsemässä pian koulusta, Eerola kertoo.

Bussi saapui keskustaan ja avaimet saatiin, mutta seuraavan vuoron lähtöön kohti Kytäjää jäi vielä vartin verran aikaa.

– Minulla ei ollut minnekään kiire. Kysäisin sitten lapsilta, että odotetaanko autossa vai mennäänkö ostamaan vaikka suklaata. Ostin meille kaikille suklaapatukat, ja syötiin niitä siinä odotellessa, Eerola, itsekin kahden lapsen isä, kertoo.

Kuljettajaa kehutaan kilpaa sosiaalisessa mediassa lapsen äidin julkaistua aiheesta kiittävän tekstin Facebook-ryhmässä.

Eerolan mielestä tapauksessa ei ole mitään erikoista, samanlaista joustavaa asiakkaiden palvelua tehdään linjalla päivittäin.

– Meillä on myös palvelulinjavuoroja, eikä bussin reitti ole muutenkaan niin kiveen hakattu. Voimme poiketa tarpeen tullen, minne tarvitsee.

– Saa olla kiitollinen, että meille on annettu näin vapaat kädet tehdä tätä työtä ja palvella asiakkaita, hän kiittelee.

Suklaan ostaminen oli sekin hänestä vain hyvää asiakaspalvelua.

– Jos voi toimia siten, että lapsille tulee hyvä mieli, eikös niin kannata tehdä, kuljettaja tuumii.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Aamuposti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut