Espoo raotti hieman ensi vuoden budjettikirjaa – entiset veroprosentit, tuloissa suurta epävarmuutta

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä esittää, että Espoon veroprosentit pidetään ensi vuonna samoina kuin tällä hetkellä. Päivi Tuovinen

Paavo Rantalainen

Espoon veroprosentit ehdotetaan pidettäväksi ensi vuonna ennallaan. Siten tuloveroprosentti olisi espoolaisille yhä 18,00.

Ehdotuksen mukaan Espoo pitäisi myös kiinteistöveronsa samoinaeli lain sallimilla alarajoilla.

KaupunginjohtajaJukka Mäkelä esittelee talousarvioehdotuksensa vasta tämän kuun lopussa. Veroprosentit on kuitenkin tarkoitus lyödä lukkoon ennen sitä 21.10.

Talousarvion käsittelyä on myöhennetty, koska tiedot kuntien verotuloista ja niiden tilityksistä ovat olleet epävarmoja verohallinnon uudistusten johdosta.

Tällä hetkellä arvioidaan, että Espoossa tämän vuoden verotulot alittuvat noin 70 miljoonalla eurolla.

Kaikkiaan Espoon verorahoituksen eli verojen ja valtionosuuksien arvioidaan kasvavan 6,6 prosenttia ensi vuonna, jos veroprosentit pidetään ennallaan.

Espoon käyttötalouden menot kasvavat vertailukelpoisesti 2,9 prosenttia ja kaupungin nettomenot 4,7 prosenttia tähän vuoteen verrattuna.

Kasvun taustalla ovat muun muassa palvelutarpeen, ict-kustannusten sekä joukkoliikenteen kasvun paineet menoihin.

Kaupunginjohtajanesitys ensi vuoden talousarvioksi julkaistaan 31.10. ja se sisältää tarkemman kuvauksen kaupungin toiminnasta ja investointien sisällöstä.

Kaupunginhallitus käsittelee veroprosentteja ja vuosien 2020-22 talouden kehystä ensi maanantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.