Mies istui liian lähellä raidetta ja ruhjoutui metrojunan alle Espoossa – "Ensimmäinen onnettomuus länsimetrossa"

Keski-ikäinen mies loukkaantui vakavasti jäätyään metrojunan tönäisemäksi Keilaniemen metroasemalla Espoossa.

Onnettomuus sattui tänään hieman ennen aamukahdeksaa Helsingin suuntaan kulkevalla ykkösraiteella.

Mies oli silminnäkijöiden mukaan istunut sepelillä aivan metrokiskojen vieressä. Kun metronkuljettaja havaitsi miehen, hän aloitti hätäjarrutuksen, muttei pystynyt pysäyttämään junaa.

– Mies jäi metrojunan tönäisemäksi ja pyöri junan alustassa. Hän ei kuitenkaan jäänyt pyörien alle, kertoo Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Mika Mäkelä

Paikalle hälytettiin ensihoito ja loukkaantunut mies kuljetettiin sairaalaan. Hänen tilastaan ei ole tarkempaa tietoa.

– Ykkösraide jouduttiin hätämaadoittamaan, ennen kuin pelastushenkilöstö pääsi noutamaan miehen pois raiteilta. Metroliikenne ohjattiin kulkemaan kakkosraiteen kautta ja se hidasti liikennöintiä, Mäkelä kertoo.

– Tämänkaltainen onnettomuus oli tiettävästi ensimmäinen laatuaan koko länsimetron alueella. Helsingissä näitä valitettavia tapauksia on ollut aiemminkin.

Turma on sekoittanut metroliikennettä koko aamupäivän. Kello 9.30 jälkeen liikenne olipalautumassa normaaliksi, mutta junien vuorovälit ovat epäsäännöllisiä, kertooHSL. Tilanteen arvioitiin palautuvan normaaliksi puoleen päivään mennessä.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut