Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mestarit ja kisällit – Juvenalian nuoret esittävät rockin ja soulin klassikoita huippumuusikoiden kanssa

Rockin ja soulin parhaat kaikuvat Sellosalissa Leppävaarassa, kun lavalle astuu Juvenalia Big Rock Band. Luvassa on jotain ainutlaatuista, koska nyt musiikkiopisto Juvenalian jousisoittajat ja puhaltajat yhdistävät voimansa.

– Konsertti toteutetaan mestarit ja kisällit -hengessä, Juvenalian jousia valmentava Päivi Rechardt kertoo.

Nuorten soittajien ja heidän opettajien kanssa lavalle nousevat muun muassa legendaarinen, Wigwamista tuttu kosketinsoittaja-laulaja Jukka Gustavson, rumpali Rami Eskelinen ja basisti Juha Verona

Genrerajoja rikkova konsertti vastaa myös uuden opetussuunnitelman tavoitetta monipuolisiin sisältöihin tutustumisesta.

Eri ikäiset ja opintojen eri vaiheissa olevat nuoret pääsevät oppimaan myös ammattimuusikoilta.

– Jukka Gustavson kuuli Juvenalian oppilaiden esityksen ja sen jälkeen hänet oli helppo houkutella mukaan, Päivi Rechardt kertoo.

Projektiin osallistuvat Juvenalian opettajat kokoontuivat ensin laatimaan listan lempikappaleistaan. Se tekee kunniaa rockin ja soulin klassikoille.

Oppilaat ovat harjoitelleet ensin omien opettajiensa kanssa ja yhteissoittoa hiotaan tiiviisti ennen konserttia.

– Konsertti sopii koko perheelle. Monet kappaleista ovat varmasti tuttuja vanhemmille ja näin konsertin sisältö yhdistää myös eri sukupolviin kuuluvia kuulijoita, Päivi Rechardt toteaa.

Juvenalia Big Bandia johtaa Olli-Pekka Tuomisalo Hän ja Jarmo Herkman ovat sovittaneet pääosan konsertin kappaleista. Konsertissa on mukana myös jousisoittajia Kauniaisten musiikkiopistosta. Heitä ohjaa Heljä-Maari Manninen

Juvenalia Big Rock Band -konsertissa Sellosalissa (Soittoniekanaukio 1 A, Leppävaara) 31. lokakuuta kello 19 kuullaan muun muassa Beatlesia, Prokol Harumia, Stevie Wonderia ja Ray Charlesia

Lippuja myyLippu.fi alkaen 11,50 euroa plus toimitusmaksu.