Poliitikko ja ex-lääkäri sohaisi syntyvyyskeskustelua: Kolli-kondomeihin pitäisi puhkoa reikiä

Keravalla on syntynyt värikästä keskusteluasyntyvyyden vauhdittamiskeinoista sen jälkeen, kun kaupunginvaltuutettuLahja Havansi(ps.) heitti Keravan politiikkaryhmässä Facebookissa, että päätös ilmaisten kondomien jakamisesta nuorille on ollut virhe.

– Nyt kolme vuotta myöhemmin pähkätään kun ei lapsia synny. Voi voi. Lähes kaikki valtuutetut olivat sitä mieltä, että vapaa seksi kukoistakoon alle 25- vuotiailla ja lapsia ei saa tulla. Oisko nyt paikallaan palkata reikien tekijä noihin Keravan Kolli- kondomeihin, kirjoitti Havansi viitaten Keravalla taannoin käyttöön otettuunomaan nimikkokondomiin.

Kirjoitus synnytti nopeasti parisataa kommenttia, joissa korjattiin muun muassa, että ilmainen ehkäisy oli tarjolla Keravalla vain alle 20-vuotiaille. Havansille on myös huomautettu myös, että ilmainen ehkäisy on tarkoitettu nimenomaan ei-toivottujen raskauksien ehkäisyyn.

LahjaHavansi sanoo nyt Keski-Uusimaa-lehdelle, että kirjoitus oli tehtyleikkimielellä, joskinleikin varjolla voi hänen mielestään tuoda esiin kipeitäkin asioita.

Havansi, 74, onkolmen lapsen äiti ja seitsemän lapsen mummi.

Hän on taustaltaanlääkäri ja kertoo edustavansa kristillisiä arvoja.Niillä on Havansin mukaan vaikutusta lasten ja nuorten myöhempään elämänkulkuun.

– Ensin ihastutaan, sitten rakastutaan ja sitten mietitään, että olisiko tuosta toisesta lapseni äidiksi tai isäksi,Havansi pohdiskelee K-U:ssa.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut