Tältä näyttää suosikkiohjelman kulisseissa: Tanssii tähtien kanssa -studio remontoitiin betonihalliin Vantaalle

Hakkilassa betonirakennuksessa on maailma, joka ei ulkoapäin paljastu. Tanssii tähtien kanssa -ohjelman vastaava tuottaja Martti Sivonen on livelähteyksen aikana rakennuksen pihalla ulkotuotantoautossa. Johanna Erjonsalo

Marika Lumme

Metsän laidalta, Vanhan Porvoontien varresta, löytyy betonisia rakennuksia peräjälkeen. Yksi halleista kätkee sisäänsä paljetteja, kimallusta, säihkyviä valoja ja suuren tanssiparketin. Talo, jonka sisäänkäynnin edessä nököttävät myös bajamajat, on seuraavat kymmenen viikkoa Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kuvauspaikka.

Suosittua tanssiohjelmaa kuvataan nyt toista vuotta Hakkilassa.

– Helsingissä suurten studioiden tilanne on karsea. Ei niitä ole Suomessa juuri missään, mutta ei varsinkaan pääkaupunkiseudulla, kertoo ohjelman vastaava tuottaja Martti Sivonen Banijay Finland Oy:stä.

Sivonen on konkarituottaja, joka on työskennellyt yli 20 vuoden ajan televisioalalla. Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan hän hyppäsi mukaan 10. kaudelle.

– Kymppikauden jälkeen meidän oli löydettävä uusi studiotila. Tekninen tuottajamme Director’s Cut kävi läpi koko pääkaupunkiseudun ja lopulta löytyi tämä tila.

Tärkeä kriteeri hallille oli katon kestävyys. Valorakenteet painavat paljon, samoin talven lumikuorma. Lujuuslaskelmien jälkeen lupa studion rakentamiseen tuli.

Teollisuushallin muuntaminen toimivaksi studioksi oli Sivosen mukaan satojen tuhansien eurojen investointi. Pelkästään lasku uuden sähkökaapin asennuksesta oli kymmeniä tuhansia euroja.

Banijay Finland on hallissa vuokralla. Hakkilassa on kuvattu myös muita ohjelmia, kuten Mitä lapsesi tekisi? ja marraskuussa alkava Luokkajuhlat

Tällä hetkellä Hakkilan hallin täyttää suuri tanssilattia, jonka laidalla on kolme riviä penkkejä katsojille sekä oma tila bändille ja tuomareille. Maski ja kampauspiste sijaitsevat lämpiön yhteydessä. Puvustamo, pukuhuoneet, sometila sekä ääni- ja valotekniikka löytyvät tiiviistä tilasta verhojen takaa. Kuvausviikkoina jokainen neliömetri hallista on käytössä.

Yleisöä livelähetyksiin mahtuu noin 200.

– Haluaisin, että voisimme ottaa yleisöä joka lähetykseen ainakin 500 henkilöä. Valitettavasti tänne ei mahdu, hän sanoo.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelman lavasteiden purkaminen ja kasaaminen viikoittain ei myöskään ole vaihtoehto, sillä tanssiparit harjoittelevat omien salien lisäksi myös Hakkilan studiossa. Ennen sunnuntain suoraa lähetystä tanssit kuvataan ja päätetään katsojille näkyvät kuvakulmat. Jokaisesta esityksestä tehdään visuaalisesti eri näköinen ja tanssien teemoihin sopiva. Tämä vaatii treenausta studiossa myös muun muassa bändiltä ja valotekniikalta.

Sunnuntaisin MTV3-kanavalla nähtävään Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan liitetty glamour syntyy Sivosen mukaan visuaalisuudesta, kuten valoista, asuista ja tänä vuonna entistä suuremmasta led-näytöstä, joka mahdollistaa eri maailmojen luomisen. Sivonen kokee, että glamour on vain yksi osa ohjelmaa, jonka suosio syntyy muistakin asioista.

– Tanssijoiden heittäytyminen ja itsensä likoon laittaminen on jotain hyvin vangitsevaa. Myös kilpailuun liittyvät asiat kuten vahvat tunteet kiehtovat. Ja tietenkin itse tanssi, hän sanoo.

Ohjelmaa tekee noin sata henkilöä. Sivonen sanoo ohjelman pitkän historian tuovan tekemiseen varmuutta.

Tanssin taikaa

Tanssii tähtien kanssa -ohjelma MTV3-kanavalla sunnuntaisin. Tanssiparketilla nähdään Jannika B, Timo Lavikainen, Laura Lepistö, Veronica Verho, Mikael Jungner, Eini, Mika Poutala, Christoffer Strandberg, Olli Herman ja Meeri Koutaniemi.

Tanssiopettajat ovat Janica Saarni, Jani Rasimus, Ansku Bergström, Sami Helenius, Kia Lehmuskoski, Aleksi Seppänen, Matti Puro, Katri Mäkinen, Marko Keränen ja Jutta Helenius.

Lähetyksen juontavat Mikko Leppilampi, Vappu Pimiä ja Tuija Pehkonen. Tähtipareja tuomaroivat Helena Ahti-Hallberg, Jukka Haapalainen ja Jorma Uotinen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut