Nyt ovat toisenlaiset treffit tulossa! – Korkeasaari päästää ihmisen ensimmäistä kertaa sisälle apinatarhaan

Yleisöllä on nyt oiva mahdollisuus päästä Korkeasaaressa apinoiden koskettelemaksi. Valkopääsaki on Amazoniasta kotoisin oleva pienikokoinen apinalaji.  Annika Sorjonen / Korkeasaari Zoo

Jari Pietiläinen

Korkeasaari järjestää ensimmäistä kertaa apinatreffit, joiden puitteissa on mahdollista päästä sisälle eläinten asuttamaan tarhaan.

Aivan kuka tahansa ei kuitenkaan voi apinatarhaan astella, vaan treffeille apinoiden kanssa pääsee neljä ihmistä arvonnan kautta.Arvontaan voi puolestaan osallistua bongaamalla Korkeasaaressa niin monta lajia kuin pystyy, kertoo eläintarha tiedotteessaan.

Apinatreffien arvontaan osallistuvat kaikki Korkeasaaren eläintarhassa 3. marraskuuta uusien lajien bongaamiseen osallistuneet.

Osallistuminen ei edellytä kaikkien lajien näkemistä.

Apinatreffeillä vieraillaan Amazonian sademetsistä kotoisin olevien valkopääsakien tarhassa yhdessä eläintenhoitajan kanssa.

Osallistujien tulee pystyä käyttäytymään eläintilassa rauhallisesti ja vierailun alaikäraja on kuusi vuotta.

Valkopääsakit ovat pienen kissan kokoisia, puissa viihtyviä apinoita. Ihmiset eivät saa mennä koskettamaan apinota, mutta apinat voivat koskettaa ihmisiä.

Treffeillä tutustutaan valkopääsakeihin, lauman elämään Korkeasaaressa sekä eläinten kouluttamiseen positiivisen vahvistamisen keinoin.

Myös osallistujat pääsevät kokeilemaan kouluttamista ja palkitsemaan apinoita pähkinöillä. Treffit kestävät valmistautumisineen noin 30-40 minuuttia.

Apinatreffeille voi pyrkiä muun muassa tämän linkin kautta.

Aiheeseen liittyvää

  1. Kuvat: Korkeasaaren busseista tuijottaa nyt pöllö tai maailman pienin apina – "Upeaa, kun villieläin ottaa kontaktia sinuun"
    8.1.2019 18:00

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut