Kaksi McDonald'sia laittoi ovet säppiin Helsingissä – "Ei mahdollisuutta kannattavaan liiketoimintaan"

Jussi Vehkasalo

Pitkään asiakkaita palvelleet Helsingin Kluuvin ja Ruoholahden McDonald's-ravintolat on laitettu kiinni. Kauppakeskus Kluuvin yhteydessä oleva McDonald's muistetaan jo vuosikymmenten takaa. Ruoholahden metroaseman kanssa samassa rakennuksessa toimiva McDonald's ehti sekin olla auki muutaman vuosikymmenen.

– Nämä molemmat McDonald's-ravintolat sulkeutuivat sen takia, että niiden vuokrasopimukset päättyivät. Emme saaneet niissä neuvoteltua sellaisia vuokrasopimuksia, jotka olisivat antaneet meille mahdollisuuden kannattavaan liiketoimintaan, kertoo McDonald's Finlandin viestintäjohtaja Heli Ryhänen.

Hänen mukaansa McDonald's kartoittaa jatkuvasti myös uusia liikepaikkoja.

– Ne voivat olla pitkiä prosesseja, joskus etsimme tonttia, joskus liiketilaa. Helsinkiin rakensimme viimeksi Kivikon McDonald's-ravintolan, jossa on autokaista ja joka on auki ympärivuorokautisesti, Ryhänen jatkaa.

Helsingissä on viimeisen viiden vuoden sisään sulkeutunut esimerkiksi Ison Roobertinkadun ja Yrjönkadun kulmassa ollut "Mäkkäri", Malmin McDonald's, Kontulan McDonald's sekä Sokoksen alakerrassa katutasossa ollut McDonald's. McDonald's-ravintoloita on mennyt kiinni myös muualla Suomessa, toisaalta on avattu myös uusia.

Muiden hampurilaisravintoloiden määrä on kasvanut Helsingissä jatkuvasti viime vuosina. Ensin tuli Burger King ravintoloineen, sittemmin burgeribisnekseen on lähtenyt myös monta muuta ravintolaa, joista on jo muodostunut hampurilaisravintolaketjuja. Tällaisia ovat esimerkiksi Naughty Brgr sekä Kotipizzan ostama ja franchising-periaatteella leviävä Social Burgerjoint.

Myös esimerkiksi Bites Burgersilla on ravintolat Vallilassa ja Kampissa, ketjuravintola on myös Helsingin Mikonkadulla majapaikkaansa pitävä Friends & Brgrs. Hampurilaisia löytyy nykyään myös hyvin monien sellaisten ravintoloiden ruokalistoilta, jotka eivät ole varsinaisesti hampurilaisravintoloita.

Aiheeseen liittyvää

 1. Tänään se tapahtui: McDonald's-ravintoloissa tehtiin muutos, jota ketju kehui jo kesällä – "Asiakkaamme ymmärsivät halumme"
  15.8.2019 10:24
 2. McDonald'sin paperipillikokeilu törmäsi ongelmiin Britanniassa – Suomen ravintoloissa kokeillaan paljon yksinkertaisempaa konstia
  6.8.2019 12:17
 3. McDonald's lopetti kokonaan kiistellyn raaka-aineen käytön – "On meille eettinen valinta"
  26.4.2019 9:32
 4. Suomen ensimmäinen hampurilaisfestari järjestetään Kampissa – "Ei tarvitse olla ruokahifistelijä muodostaakseen mielipiteen burgerista"
  11.6.2019 15:44

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut