Matinkylän uimahallin rakennustyöt alkavat viimein – Valmista pitäisi olla vuoden 2021 lopulla

Kaupungin henkilöstön kehittämispäivä sulkee muun muassa uimahallit torstaina 13. helmikuuta kello 6-14. Päivi Tuovinen

Anniina Virtanen

Matinkylän uimahallin rakentaminen on viimein alkanut. Hallin arvioidaan valmistuvan vuoden 2021 lopulla. Rakennustyöt alkavat maankaivuu- ja louhintatöillä Tynnyripuistossa, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Kauan odotettuun uimahalliin rakennetaan kahdeksanratainen 50 metriä pitkä uima-allas, opetusallas, monitoimi-kuntoutusallas poreiluistuimin, kahluuallas sekä kylmävesiallas.

Uimahallin suunnittelussa on otettu huomioon liikuntarajoitteiset muun muassa uima-altaiden sijoittelussa. Lisäksi tiloihin on tulossa myös esteettömät saunatilat, jotka on tarkoitettu ainoastaan liikuntarajoitteisille.

Myös energiatehokkuus on otettu huomioon suunnitteluvaiheessa. Rakennus lämmitetään osittain maalämmöllä. Lisäksi katolle asennetaan aurinkosähköpaneelit, jotka tuottavat osan hallin sähkönkulutuksesta.

Uimahalliin pääsee myös joukkoliikenteellä lähelle Ison Omenan metro- ja linja-autoasemille. Myös autoilijoita on huomioitu rakentamalla pysäköintitilat maan alle halliin, josta on sisäänkäynti suoraan uimahalliin.

– Matinkylän uimahalliin tulevat monipuolisten allastilojen lisäksi kuntosali ja liikuntasali, joissa toteutetaan tulevaisuudessa myös ohjattuja liikuntatunteja, sanoo liikuntapalvelupäällikkö Jarmo Ikävalko Espoon liikuntapalveluista tiedotteessa.

Länsiväyläuutisoi vielä kolme vuotta sitten, että Matinkylän uimahalliin ei ollut suunnitelman mukaan tulossa liikuntapalveluita. Nuorisolle toivottuja hyppyaltaitakaan ei ollut tulossa, eikä kaupungin uusimmassa tiedotteessa ollut niistä mainintaa.

Uimahallin rakentamiskustannukset ovat 32,5 miljoonaa euroa ja sen kokonaispinta-ala on valmistuttuaan 4 944 hyötyneliömetriä.

Aiheeseen liittyvää

 1. Matinkylän uimahallin hinta nousi miljoonilla – kävijälle se ei näy mitenkään
  13.8.2019 19:00
 2. Matinkylän uimahallin rakentaminen ei ole vielä alkanut – "Hallin avaaminen voi viivästyä muutamalla kuukaudella"
  26.6.2019 8:45
 3. Matinkylässä uidaan syksyllä 2021 – katso havainnekuvat uimahallista
  23.1.2019 6:40
 4. Uimahallipula jatkuu Espoossa vielä pitkään – Matinkylän uimahallista tulossa torso
  27.8.2016 7:30

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut