Matinkylän uimahallin rakennustyöt alkavat viimein – Valmista pitäisi olla vuoden 2021 lopulla

Kaupungin henkilöstön kehittämispäivä sulkee muun muassa uimahallit torstaina 13. helmikuuta kello 6-14. Päivi Tuovinen

Anniina Virtanen

Matinkylän uimahallin rakentaminen on viimein alkanut. Hallin arvioidaan valmistuvan vuoden 2021 lopulla. Rakennustyöt alkavat maankaivuu- ja louhintatöillä Tynnyripuistossa, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Kauan odotettuun uimahalliin rakennetaan kahdeksanratainen 50 metriä pitkä uima-allas, opetusallas, monitoimi-kuntoutusallas poreiluistuimin, kahluuallas sekä kylmävesiallas.

Uimahallin suunnittelussa on otettu huomioon liikuntarajoitteiset muun muassa uima-altaiden sijoittelussa. Lisäksi tiloihin on tulossa myös esteettömät saunatilat, jotka on tarkoitettu ainoastaan liikuntarajoitteisille.

Myös energiatehokkuus on otettu huomioon suunnitteluvaiheessa. Rakennus lämmitetään osittain maalämmöllä. Lisäksi katolle asennetaan aurinkosähköpaneelit, jotka tuottavat osan hallin sähkönkulutuksesta.

Uimahalliin pääsee myös joukkoliikenteellä lähelle Ison Omenan metro- ja linja-autoasemille. Myös autoilijoita on huomioitu rakentamalla pysäköintitilat maan alle halliin, josta on sisäänkäynti suoraan uimahalliin.

– Matinkylän uimahalliin tulevat monipuolisten allastilojen lisäksi kuntosali ja liikuntasali, joissa toteutetaan tulevaisuudessa myös ohjattuja liikuntatunteja, sanoo liikuntapalvelupäällikkö Jarmo Ikävalko Espoon liikuntapalveluista tiedotteessa.

Länsiväyläuutisoi vielä kolme vuotta sitten, että Matinkylän uimahalliin ei ollut suunnitelman mukaan tulossa liikuntapalveluita. Nuorisolle toivottuja hyppyaltaitakaan ei ollut tulossa, eikä kaupungin uusimmassa tiedotteessa ollut niistä mainintaa.

Uimahallin rakentamiskustannukset ovat 32,5 miljoonaa euroa ja sen kokonaispinta-ala on valmistuttuaan 4 944 hyötyneliömetriä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Espoossa 12 uutta koronatartuntaa – testauspisteissä on nyt ruuhkaa
 2. Kirkkonummella jälleen koronatartunta päiväkodissa – yli 20 henkilöä karanteeniin
 3. Kerassa ja Kilossa käyttöön sähköpotkulautoja – pilottihankkeessa yritetään parantaa lautojen pysäköintiä
 4. 33 000 koululaista palaa torstaina koulunpenkille – Espoossa varaudutaan vuorottelemaan lähiopetusta
 5. Espoon saaristoveneet kulkevat loppukesän enää vain viikonloppuisin
 6. Varo vaaraa metsässä: Sienimyrkytys vie kymmeniä sairaalaan vuodessa – Myrkytystietokeskukseenkin tulee sienistä satoja puheluja
 7. Talomuseo Glimsissä kuullaan puhetta vihapuheesta
 8. Etäopetus innosti opettajia: Digitaidot kehittyivät ja uusia oppeja viedään nyt lähiopetukseenkin
 9. Etätyöt ja etäkokoukset nostivat kodintekniikan kauppaa, erityisesti kuulokkeiden myynti kasvoi hurjasti
 10. Tuore tutkimus: Lukio vetää ylivoimaisesti eniten peruskoulun jälkeen, ammatillisista oppilaitoksista monella on edelleen stereotyyppinen mielikuva
 11. Hyvinvointi: Antti Kuparinen, 37, päätyi paarman pureman vuoksi infektio-osastolle tiputukseen – "Molempia jalkojani alkoi särkeä aivan mielettömästi, ja kuume nousi 39,7:ään"
 12. Espoon terveyspalvelujen johtaja myöntää IL:lle: Terveysasemien asiakkaiden takaisinsoittoa odottaneita puheluja nollattu
 13. Korona varjostaa koulun alkua nupurilaisperheessä – "Lähtökohtaisesti lapset menevät, mutta lopullinen päätös tehdään ensi viikolla"
 14. Kirkkonummen ekoälykylään suunnitellaan kuuden hehtaarin aurinkopuistoa – tavoitteena tuottaa energiaa myös myytäväksi
 15. Valitus tuo Espoon kaupungintalon purkuun kuukausien aikalisän – "Tämä on jonkinnäköinen oikeusjärjestelmän sallima talonvaltaus"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Espoossa 12 uutta koronatartuntaa – testauspisteissä on nyt ruuhkaa
 2. Kirkkonummella jälleen koronatartunta päiväkodissa – yli 20 henkilöä karanteeniin
 3. Espoon terveyspalvelujen johtaja myöntää IL:lle: Terveysasemien asiakkaiden takaisinsoittoa odottaneita puheluja nollattu
 4. 33 000 koululaista palaa torstaina koulunpenkille – Espoossa varaudutaan vuorottelemaan lähiopetusta
 5. Lääkäri epäili, että tänään 100-vuotiaan espoolaisen Eila Stigin papereissa on väärä syntymäaika – "Näillä jaloilla ei käveltäisi, jos en tekisi niillä jumppaa"
 6. 83-vuotias kampaajamestari Rauni Lavinkoski on laittanut espoolaisten hiuksia jo 60 vuotta – ”Teen tätä työtä niin kauan kuin käteni toimivat”
 7. Valitus tuo Espoon kaupungintalon purkuun kuukausien aikalisän – "Tämä on jonkinnäköinen oikeusjärjestelmän sallima talonvaltaus"
 8. Espoon saaristoveneet kulkevat loppukesän enää vain viikonloppuisin
 9. Kerassa ja Kilossa käyttöön sähköpotkulautoja – pilottihankkeessa yritetään parantaa lautojen pysäköintiä
 10. Korona varjostaa koulun alkua nupurilaisperheessä – "Lähtökohtaisesti lapset menevät, mutta lopullinen päätös tehdään ensi viikolla"
 11. Kirkkonummen ekoälykylään suunnitellaan kuuden hehtaarin aurinkopuistoa – tavoitteena tuottaa energiaa myös myytäväksi
 12. Kirkkonummella todettu koronatartunta päiväkodissa – lähikontaktit asetettu karanteeniin
 13. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 14. Vesiskoottereiden meteli häiritsee Suinonsalmessa –"Aina löytyy joku, joka haluaa leikkiä"
 15. Espoossa tulee tällä kerralla hakuun 78 omakotitonttia – viime vuonna saajat arvottiin lähes tuhannen hakijan joukosta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.