Espoossa kaupunkipyörä on osa joukkoliikennematkaa – "Kymmeniä tuhansia automatkoja vähemmän"

Espoossa kaupunkipyörät korvaavat suhteellisesti enemmän automatkoja verrattuna Helsinkiin. Helsingissä kaupunkipyöriä käytetään kuitenkin huomattavasti enemmän kuin Espoossa.

Espoossa kaupunkipyöriä käytetään useammin osana joukkoliikennematkaa. Tulokset selviävät HSL:n Helsingin ja Espoon kaupunkipyörien käyttäjille tehdystä kyselystä, johon vastasi yli 9 000 ihmistä.

Lähes kolmannes eli 31 prosenttia kertoi kaupunkipyörän korvanneen vähintään yhden automatkan viikossa. Heistä 15 prosenttia vastasi kaupunkipyörän korvaavan kahdesta viiteen matkaa viikossa.

– Tämä tarkoittaa kauden aikana kymmeniä tuhansia automatkoja vähemmän ja selviä säästöjä hiilidioksidi- ja lähipäästöissä, HSL:n erityisasiantuntija Tarja Jääskeläinen toteaa.

Kaupunkipyörien tyytyväisyys on myös kyselyn mukaan hieman kasvanut. Arvoasteikolla 1–5 kaupunkipyörät saivat yhteisarvosanaksi 3,84, kun se viime vuonna oli 3,81.

Vastaajista 32 prosenttia kokee kaupunkipyörien tuoneen heille rahallisia säästöjä ja yli puolet, 65 prosenttia kertoi saaneensa ajallista säästöä.

Kyselyssä parhaimman arvosanan sai käyttömaksujen kohtuullisuus ja niiden selkeys. Lisäksi esimerkiksi asemien sijainti ja kunto saivat hyvän arvosanan.

Huonomman, eli alle neljän arvosanan sai esimerkiksi pyöräpaikkojen saatavuus asemilla ja pyörien kunto. Parannustakin viime vuoteen on saavutettu, kun pyörien saatavuus nousi puoli arvosanaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut