Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Varusmiehet tyytyväisiä palvelusaikaansa – kantahenkilökunta saa kovan arvosanan

Varusmiesten maanpuolustustahto ja tyytyväisyys palvelusaikaan on korkealla tasolla, ilmenee kesäkuussa kotiutuneiden varusmiesten loppukyselystä.

Kotiutuvien varusmiesten maanpuolustustahto ja tyytyväisyys palvelusaikaan ovat säilyneet korkealla tasolla jo useamman vuoden ajan. Molemmat on arvioitu tasolle 4,2 asteikolla 1–5.

Myös esimiehet saavat kiitosta toiminnastaan, sillä parhaimmat arvosanat varusmiesten loppukyselyssä arvioksi saa kantahenkilökunta luvulla 4,3. Upseerikokelaille on annettu arvosana 4,2 ja ryhmänjohtajat 3,9.

Varusmiesten alkukyselyn perusteella puolustusvoimiin astuvat alokkaat ovat motivoituneita ja suhtautuvat positiivisen ennakko-odotuksin palvelukseen. Kysymykseen ”Yritän suoriutua mahdollisemman hyvin varusmiespalveluksesta” saa arvosanan 4,6.

Saapumiserittäin kerättävät alku-, keskeyttämis -ja loppukyselyt antavat puolustusvoimille varusmiehen näkemyksen koulutuksen laadusta.

Palautekyselyt ovat merkittävässä roolissa varusmieskoulutuksen kehittämisessä. Palautekyselyt analysoidaan kaikilla johtamistasoilla Pääesikunnasta perusyksikköön.

Pitkällä aikavälillä tarkasteltuna saadut tulokset ovat olleet hyvällä tasolla.