Havainnekuva: Jälleen uusi huiman kokoinen hotelli vireille Helsinki-Vantaan kupeeseen

Huberilan uudisalueelle lähelle Aviapoliksen juna-asemaa suunnitellaan hotellia, toimistorakennusta sekä pysäköintilaitosta. Lisäksi viereiselle tontille suunnitellaan asuinkorttelia ja kivijalkaliiketiloja.   Avarrus Arkkitehdit

Tiina Örn

Vantaalle Lentoasemantien ja Tikkurilantien risteykseen, Aviapoliksen juna-aseman välittömään läheisyyteen suunnitellaan hotellia, toimistorakennusta ja pysäköintilaitosta.

Markkatien korttelista käydyn tonttikilpailun voitti pohjoismainen sijoitusyhtiö NREP. Yhtiö omistaa myös naapuritontin, jolle se suunnittelee asuinkorttelia ja liiketiloja.

– Kortteliin on tarkoitus kehittää elävää kaupunkiympäristöä, ja arkkitehtuurissa huomioidaan alueen teollisuuteen pohjautuvaa historiaa käyttämällä julkisivuissa tiiltä, lasia ja metallia, NREP:n johtaja Joonas Lemström kertoo.

Vantaan kiinteistöjohtaja Antti Kari ei epäile, etteikö hotellille ja toimistotiloille olisi kysyntää. Niin siitäkin huolimatta, että juuri viikko sitten LAK Real Estate oy ilmoitti rakentavansa lentokentän yhteyteen Suomen suurimman hotellikokonaisuuden

– Olemme kartoittaneet tonttikilpailun aikana kiinnostusta hankkeeseen hotellioperaattoreilta ja toimistokäyttäjiltä. Kiinnostuneita tahoja on merkittävä määrä, Lemström sanoo.

Suunnitelmien toteutuminen vaatii vielä päätöksiä. Mikäli tonttikauppa toteutuu, Vantaan kassaan kilahtaa noin 8,5 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut