Lännen Media: Suomessa on perheitä, joissa kasvatetaan väkivaltaiseen radikalismiin – huostaanotto pelastanut useita lapsia joutumasta Syyriaan

Kuvituskuva. Tapio Hartikainen

toimitus

Suomessa on perheitä, joissa lapsia ohjataan väkivaltaiseen radikalismiin, kertoo Lännen Media

Asian vahvistaa lehdelle sisäministeriön poliisiosaston kehittämispäällikkö Tarja Mankkinen

Tapauksissa on kyse esimerkiksi ääriuskonnollisesta ajattelusta, jossa hyväksytään väkivalta toisin ajattelevia kohtaan.

– Suomessa on perheitä, joissa lapsia kasvatetaan hyväksymään väkivallan käyttö, joka perustuu erilaisiin poliittisiin tai uskonnollisiin ääri-ideologioihin, Mankkinen sanoo lehdelle

Lännen Median mukaan lastensuojeluviranomaiset ovat viime vuosina estäneet useiden lasten joutumisen Syyrian sota-alueille.

Lapsia on sijoitettu radikalisoituneista perheistä pois, kertoo Helsingin kaupungin lastensuojelun päällikkö Saila Nummikoski

Sijoituspäätösten määrää Nummikoski ei suoraan kerro.

– Ilmiön laajuuden näkee siitä, miten paljon suomalaisia Al-Holin leirillä Syyriassa on. Se antaa hyvän kuvan tilanteesta, hän sanoo.

Al-Holin leirillä Syyriassa on arvioitu olevan noin kymmenkunta terroristijärjestön riveihin lähtenyttä suomalaisnaista ja heidän reilut 30 alaikäistä lastaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut